Hem > ekonomi, etnisk rensning, Utrikespolitik > Nordkorea har inte gjort något för att förtjäna bistånd från Sverige eller någon annan!

Nordkorea har inte gjort något för att förtjäna bistånd från Sverige eller någon annan!

Det är verkligen svagt av utrikesminister Carl Bildt, UD och regeringen att inte ta ifrån Nordkorea biståndet de får från Sverige. Handeln mellan Sverige och Nordkorea är obefintlig, men den borde inte vara det ifall regeringen förväntar sig framgång i och för Nordkorea. Det är handel (kommers) som skapar välstånd i andra nationer, inte regeringar! Jag vill att handel ska äga rum mellan Sverige och diktaturstaten Nordkorea, på samma sätt som jag vill att handel ska fortgå mellan Sverige och kommunistlandet Kina. Denna pågående kommers med Kina ökar välståndet för både Sverige och Kina. ”Humanitärt” bistånd skall inte ges till slutna diktaturer, det hjälper ingen, kanske lindrar det för stunden men det är i så fall allt! Men en diktatur som tillåter privat handel med dagligvaror över gränserna, är i praktiken på väg mot demokrati, och bör uppmuntras! Jag är övertygad om att Gud vänder lyckan till de kinesiska männens, de thailändska männens, de polska männens, och de svenska männens fördel (på annat håll) etc. om vi sköter oss. Det kanske han gör ändå, men våra goda ekonomier hänger på om vi sköter oss i alla fall. Ett dåligt tecken för Kina är att myndigheterna försöker konsolidera Kinas bilindustri genom att rensa i företagsfloran och driva fram fusioner. Det kan förhindra ett intressant kinesiskt uppköp av Hummer, en mindre och billigare variant av den amerikanska terrängbilen Humvee som bland annat används av den amerikanska militären och är känd för sina insatser i Irak. Humvee kommer naturligtvis att förbli amerikansk, vi känner ju jänkarna vid det här laget, och de vill producera sin egen huvudsakliga krigsmateriel. Tengzhong, det kinesiska företaget som vill köpa Hummer, är privatägt. Om det inte tillåts att verka på den internationella marknaden, så är det dåligt för de kinesiska männen (nationalekonomi och makroekonomi handlar om kvinnor). En sak är säker; ni kommer aldrig att se mig med en asiatisk kvinna, och en annan sak som är säker är att jag kommer att välkomna de kinesiska (och thailändska, polska m.fl.) män/pojkar som tar sig en svensk kvinna/flicka i passande ålder, det är inte mer än rätt att vi får smaka på vår egen medicin också vi, mot dem som vi är skyldiga! Om vi inte tänkte så, så vore vi inte ett av Gud utvalt folk!

Roger Klang, Lund den 8/6/2009

  1. 9 juni, 2009 kl. 11:52

    Problemet med att stoppa biståndet till Nordkorea är att dess folk svälter NU (p.g.a. ledarnas nonchalans som vi inte kan påverka på kort sikt). Visst är handel bättre för att öka välståndet på lång sikt, men för det första är de svältande nordkoreanerna döda på lång sikt och för det andra tror jag inte att de för tillfället har så mycket att sälja till oss andra.

  2. 9 juni, 2009 kl. 20:02

    Om vi ger Kim Jong Il vad han vill ha, utan att han ger något i gengäld, så kan vi inte heller påverka på lång sikt! Jag ser det ur en statsledares perspektiv (jag är inte statsledare, jag vet), men du ser det med en välgörenhetsgivares ögon. Som jag ser det så handlar allt om Kim Jong Il´s vilja att öppna landet för privat kommers, då kommer Nordkorea snabbt få något att sälja (om man ska jämföra med Sydkoreas framgångssaga).

    M.v.h. Roger

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: