Hem > Utrikespolitik > Är det inte dags att vi tar EU-parlamentet in i 2000-talet? Låt parlamentarikerna rösta över nätet, för rättvisa i röstdeltagandet!

Är det inte dags att vi tar EU-parlamentet in i 2000-talet? Låt parlamentarikerna rösta över nätet, för rättvisa i röstdeltagandet!

Hej Regeringen, och enskilda riksdagsledamöter!

Jag såg på Rapport om att EU-parlamentets ledamöter inte deltar i omröstningarna så ofta som de borde. Parlamentsledamöterna röstar 4 gånger i månaden. Är det inte dags att vi tar EU-parlamentet in i 2000-talet? Med det menar jag att parlamentsledamöterna borde kunna rösta via nätet. De skulle kunna få en tre dagar på sig för varje omröstning i varje specifik fråga, eller omgång av frågor. Säkerheten är en viktig fråga att lösa först, men inte viktigare än den är för t.ex. bankerna som hanterar mycket av sin information, och penningflödet över nätet. Kan bankerna lösa problemet så kan EU! Dessutom kan man ha en röstningsavstämning en gång i månaden då ledamöterna förväntas delta personligen för att minimera riskerna med att utomstående bedragare tar sig in i EU:s formalitetsprocedur för demokratin i unionen, det skulle kunna bli som en helig fastesöndag för kyrkan fast för EU-parlamentet. Hela systemet skulle bli mycket mer demokratiskt och rättvist skött på det här sättet! Helt vattentätt kan man inte förvänta sig att systemet blir, men det är det å andra sidan knappast nu heller. De som skulle tjäna mest på detta system, är de små nationerna, eftersom de stora medlemsländerna kan, om de vill, ha en taktik som går ut på att lägga mera krut just på själva omröstningarna. Svenskarna vet att vi inte får vår vilja igenom i omröstningarna, ensamma i alla fall, så därför kompenserar vi med att vara aktivare i utskotten.

Vill någon, som känner att det är hans eller hennes ansvarsområde, vara snäll och förmedla det här brevet även till de svenska EU-parlamentarikerna?

M.v.h. Roger Klang, Lund den 17/4/2009

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: