Hem > ekonomi, Inrikespolitik > Rosengård – Malmös Manhattan?

Rosengård – Malmös Manhattan?

Till Fredrik Reinfeldt och Anders Borg!

”Bland Malmös kommunala bostadsbolag MKB:s framtidsplaner finns en skyskrapa i Törnrosen i Rosengård – ett svar på Turning Torso i västra hamnen och ett nytt landmärke för hela Malmö” Slut citat i tidningen City, av en talesperson på MKB antar jag.

Man kan undra vad fan de sysslar med på MKB i Malmö, har de fått storhetsvansinne? Ska de bygga en prestigeskrapa i Rosengård när de desperat behöver renovera husen och lägenheterna i samma miljonprogramsområde? MKB – ni är redan slumlords, ska ni nu komma tillrätta med slummen genom att tränga ut minoritetsbefolkningar, som de gjorde när de byggde i Bronx utkanter på Manhattan i New York i all sin välmening? Vem tror de ska flytta in i den skrapan i Rosengård då, rika Malmöbor? Eller fattiga immigranter? Om det är de senare, vem får stå för överskottsnotan? Staten? MKB? Malmö Stad? Vem det än blir, så är det i slutänden skattebetalarna som för stå för notan. Det är oansvarigt av MKB att i detta läge investera i ett miljardprojekt, när de borde investera i miljonprojektet!

Rika Malmöbor vill inte bo i Rosengård Ilmar, och nyanlända flyktingar har inte råd att bo i en annan Turning Torso! Och etniskt svenska ungdomar känner sig inte trygga där. Malmö stad, och med dem även MKB, är helt socialistinstitutionaliserat, inte alls som det rikare och borgerligare Stockholm, och det är Ilmar Reepalus fel den bakåtsträvaren. Tur att man bor i Lund!

Jag undrar om ledningen på MKB har tänkt att använda statliga pengar till skyskrapsbygget, pengar som egentligen skulle gå till renovering av miljonprojekten? De kan ju inte ha råd att på egen hand både renovera miljonprojekten, och samtidigt bygga en skyskrapa, kan de? Sätt stopp för MKB:s eventuella statliga lån och bidrag riktade till Malmös miljonprojekt, så länge som dessa pengar går till en skyskrapa, finansminister Borg!

– Det här skulle bli något helt annorlunda och få folk att undra vad som händer i Rosengård, säger Anna Heide. Citat i tidningen City, den 14/4

Ja nog skulle det få folk att undra allt, undra vad som försiggår i huvudkontoret på Anna Heide, fastighetschef på MKB, vilket torde stå för Marxistisk Kommunistisk Beundrare!

M.v.h. Roger Klang, Lund den 15/4/2009

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: