Hem > Brott och straff > Regeringen (det är tveksamt om man bör använda det ordet längre), älskar Annika Östberg = sant

Regeringen (det är tveksamt om man bör använda det ordet längre), älskar Annika Östberg = sant

Hej Fredrik Reinfeldt!

Jag såg på text-TV häromdagen hur Obama försöker vrida åt sig Reinfeldts miljö-spira ur händerna på honom. Miljöspiran som är Fredriks käpphäst. Som Obama sa direkt efter att Reinfeldt mött honom; ”USA är berett att leda klimatkampen!”. Och jag kan tänka mig att Fredrik öppnade sitt hjärta, och dryftade miljöfrågan särskilt, med honom. Det var inte särskilt snällt gjort av Obama! Fredrik är ju världens ledare nummer 1 när det kommer till miljökampen, utan någon som helst tvekan! Fredrik gör inte det han gör för att öka Sveriges ära i världen, han gör det för att han är gediget bekymrad för människorna i andra länder och jordens ekosystem. Det anses ju inte att Sverige drabbas särskilt hårt, av den globala uppvärmningen om den nu existerar, i formen av extrema väderomslag. Hade jag verkligen rätt från början om att USA är finito som en Guds utvalda nation? För med det här beteendet framstår Obama, som bara en annan extremt nationalistisk men orättfärdig Bush, fast lagd åt vänster!

Ovanstående var min första gissning av hur det hade gått till under och efter mötet mellan Obama och Reinfeldt. Det visade sig dock att Reinfeldt tog det mycket bra. Han sa bara helt självsäkert att; ”det kan han försöka med, om han kan.” som svar på Obamas uttalande, eller nåt liknande sa han. Jag tar definitivt Reinfeldts parti framför Obamas, jag är ju svensk! Jag förstår hur Reinfedlt tänker här, för en gångs skull. Han menar att det är gott ifall Obama anstränger sig i miljöfrågan, och om han lyckas vrida spiran ur Reinfeldts händer så är det ju bara bra för den gemensamma miljön. Jag blev positivt överraskad av Reinfeldts reaktion på Obamas utspel!

Så till den mindre roliga sidan av mötet; frågan om Annika Östberg. Annika Östberg är en grov brottsling och en trippelmördare! Det sorgliga faktumet att vi driver frågan om att vi ska ta hem Östberg, härstammar ända från Olof Palme och därifrån till Ingvar Carlssons tid som statsminister. Sedan tog Carl Bildt över ambitionen det nötet. Därefter ärvde Göran Persson frågan och gjorde den till sin, vilket är helt naturligt, Han är ju socialist! Sedan övertog den borgerliga alliansregeringen, under en aktivt deltagande Fredrik Reinfeldt i den här frågan, hela konceptet om att det var synd om Annika Östberg. Så har Reinfeldt, som ändå har en av de mest skarpaste hjärnorna i riksdagen och som därför borde kunna genomskåda den socialistiska agendan, sålt den sista borgerliga tanken till rödvinsvänstern på SVT! Jag tänker inte ärva frågan, Reinfeldt kan själv städa upp efter sig! Jag skulle i alla fall inte släppa ut henne igen. Jag vill nedan visa på vad Annika är för en person. Först kan ni läsa lite SR-fakta, sedan regeringens information till allmänheten, och till sist organisationen och tidsskriften Contras information som nog är den allmänna uppfattningen i USA och även domstolens som dömde Annika, skulle jag tro:

Annika Östberg flyttas till Sverige

Livstidsdömda Annika Östberg ska ha flyttats från amerikanskt fängelse till Sverige. Uppgifterna ska komma från en talesman för Kaliforniens delstatsmyndighet som säger att Östberg är på väg till Sverige efter en överenskommelse med den svenska regeringen.

Annika Östberg är dömd för medhjälp till två mord som hennes pojkvän begick 1981. Ett av offren var polis. Före domen 1983 tillbringade hon två år i häkte.”

Så här beskriver justitieminister Beatrice Ask Annika Östberg och hennes brott:

Pressmeddelande 8 april 2009, Justitiedepartementet:
Annika Östberg har i dag överförts till Sverige

Den svenska medborgaren Annika Östberg kom som barn till USA med sin mor efter moderns giftermål med en amerikansk medborgare. Genom sin pojkvän blev hon 1981 indragen i brottslighet som kulminerade i två mord, varav det ena på en polisman. Morden begicks av pojkvännen men i Annika Östbergs närvaro. Hon har sedan dess suttit i kaliforniskt fängelse dömd för de båda morden till 25 år till livstids fängelse.

Ämnesområde: Lag och rätt
Statsråd: Beatrice Ask

Och så här beskriver den mycket respektabla tidsskriften Contra Annika Östberg och hennes brott:

Trippelmördaren Annika Deasy (även känd under namnet Östberg) har kommit till Sverige. Hon tillbringar åtminstone första natten på Hinsebergs kvinnofängelse. Det lär bli fler nätter bakom galler, men risken är att de inte blir så många.

Annika flyttade till USA med sin mamma som tioåring. Hon strulade redan som 12-åring. Började tidigt stjäla och umgås i knarkkretsar. 1972 knivmördade hon en man i sin lägenhet. För det fick hon bara ett kort straff. Redan innan de två sista morden begicks hade hon levt nära två tredjedelar av sitt liv i USA. 1981 planerade hon rån på en restaurangägare, Joe Torre, tillsammans med sin pojkvän Bob Cox. Medan Annika låtsades plocka fram stulet kött ur bakluckan sköt Cox Torre och de två tog hans välfyllda plånbok (han skulle ju köpa stulet kött kontant). Under flykten efter mordet fick paret punktering och polisen Richard Helbush stannade för att hjälpa till. Det var det sista han gjorde. Cox sköt Helbush sedan Annika distraherat honom. Paret tog Helbush plånbok, gömde kroppen och flydde i polisbilen. Nu blev de jagade av polisen på riktigt och det uppstod en eldstrid som dirigerades av Annika. Helbush skötte dock vapnet, som laddades om av Annika. Paret blev gripna sedan Cox skottskadats. Cox hängde sig i fängelset och Annika skyllde på att det var Cox som höll i vapnet, men domstolen slog fast att det var Annika som var den drivande. Cox hade, i motsats till Annika, varit alltför påtänd för att ha kunnat dirigera morden.

Det låter väl inte som någon vi vill ha hem till Sverige? Och vi ska bara inte tala om ”fri televisions” och de flesta mediers hjälteförklarande av denne brottsling! Den undersökande journalistiken lyser med sin frånvaro. Tack och lov för att tidsskriften Contra finns!

Roger Klang, Lund den 9/4/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: