Hem > Inrikespolitik, Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Rysslands nukleära och konventionella ambitioner i den nordvästra hemisfären

Rysslands nukleära och konventionella ambitioner i den nordvästra hemisfären

Till Jan Björklund (fp)-ledare, Sten Tolgfors, försvarsminister, Alliansen för ett Starkt Försvar,

riksdagsledamot Karin Enström (m), ordförande i försvarsberedningen

riksdagsledamot Staffan Danielsson (c), Else-Marie Lindgren (kd) och Allan Widman (fp)

Mats Johansson (m)

http://www.stockholmobserver.com/?p=122

“Putin-Jugend to march in Helsinki

The Russian government-supported youth movement, Nashi, plans to hold demonstrations in the Finnish capital, Helsinki, on March 23, 2009 against a seminar organized by the Estonian Embassy in Helsinki. Johan Bäckman, leader of the self-declared “Finnish Anti-Fascist Committee” (Safka), said Estonia’s pro-Moscow Nightwatch (Nochnoy Dozor) organization, will also take part in the demonstrations. The organisers of the planned demonstration repeat Kremlin’s assertion that the seminar, Fear Behind the Wall, is “anti-Russian” and “pro-Nazi.””

Rysslands president har beordrat en stor upprustning av landets försvarsmakt, och motiverar det med att Nato försöker expandera mot de ryska gränserna. Det är väl därför som de sänder in Putinjugend att provokativt demonstrera i icke-natolandet Finlands huvudstad Helsingfors? Och det är väl därför som de skickar sin utrikesminister till Stockholm för att hota svenska UD och beordra dem, att inte låta gasledningen slinka ifrån Andreas Carlgrens bord, i icke-natolandet Sveriges självaste regeringskansli? En anledning så god som någon att byta departement för gasledningsfrågan. Ryssland säger sig reagera mot en framtida Natoanslutning av Georgien och Ukraina, samtidigt som de konstigt nog lägger allt sitt krut på att sätta in alla klutar för att kuva oss små alliansfria Östersjöstater! Hur går det ihop?

Så här går det ihop: USA håller på att förlora sin dominans i världspolitiken, på eget (bristande) initiativ! Det började redan med Bush, som förlorade intresset för den nord-östra hemisfären när terrorister slog till i 9/11. Och när Bush förklarade att han hade glimtat in i Putins själ, blev det officiellt. Idag har vi Barrack Obama, som verkligen har visat sig tillmötesgående med att dra sig undan konfliker med Ryssland, till skillnad från andra jämförbara demokratiska presidenter, typ John F. Kennedy. Intresseförlusten från USA:s sida medför som logisk följd, p.g.av ryssarnas socioetnologiska karaktärsdrag (nationalkaraktär för att vara ännu mera politiskt inkorrekt), att Ryssland vädrar morgonluft. För när de får en chans, så tar de en chans! Det är inte för intet som Sovjetunionen ansågs vara den onda sidan av de båda supermaktsantagonisterna under det kalla kriget, även om det inte gick att bevisa.

Men det är klart, om någon har en annan logiskt följdriktig förklaring till Rysslands till synes tidsmässigt passande, nyväckta ambitioner över de små Östersjöstaterna, så är jag intresserad av att höra den! Jag och sammanslutningen Alliansen för ett Starkt Försvar, som jag grundade för Sveriges väl och ve, har länge varnat för Rysslands verkliga ambitioner. Jag varnade redan när Putin efter den misslyckade gisslanfritagningen i Beslan i september 2004, högtidligt sade i ett tal till det ryska folket; ”Den som är svag blir slagen!”. Min oro hade en början vid en demonstrativ händelse i modern tid, och var alltså befogad verkar det nu som. ”Men faktiskt gäller vad man säger, inte bara vad man gör”, som Doktor Kosmos sjunger.¤¤¤

Det är inte Bush som är ansvarig, genom sin planerade missilsköld i Polen, för att Ryssland satsar på kärnvapen! Putin svarade, när missilskölden först kom på tal, att Ryssland skulle satsa på sin kärnvapenarsenal – på grund av Bushs uttalanden – genom att placera ut moderniserade missiler i europeiska Ryssland. Det var missiler som de facto praktiskt taget redan var färdiguppgraderade, men ännu inte tillkännagivna, vilket för oss till Rysslands mörka och hemliga avsikter för den nordvästra hemisfären. Det tar nämligen rimligtvis ett till flera år för ingenjörerna och konstruktörerna att uppgradera tekniskt avancerade kärnvapenbestyckade robotar. Hur kunde det då vara korkskallen Bush (korkskalle för att han inte tänkte på detta uppenbara faktum, vilket medförde att världen inte fick veta), som låg bakom Rysslands neonukleära ambitioner?

Ryssland väljer framförallt att prioritera kärnvapenstyrkorna när de ska modernisera.

Ryssland ska bestycka sin östersjöflotta med kärnvapen, hörde jag på nyheterna i Augusti 2008. Det är dags att Sverige gör detsamma! Så här skrev jag på min blogg den 19/12/2007:

”Jag anser att Sverige bör utveckla taktiska kärnvapen, eftersom vi har ett så underdimensionerat försvar i förhållande till det Ryssland har. Det vore det enda som skulle avskräcka Ryssland från ett eventuellt anfall mot Sverige, om det är det de vill framöver. Det finns inga folkrättsliga bindande avtal som begränsar eller förbjuder kortdistansvapen (räckvidd mindre än 500 kilometer), ofta benämnda taktiska kärnvapen. Ett land som Ryssland har själva 4000 taktiska kärnvapen, de flesta placerade i den Europeiska delen av Ryssland!”

¤¤¤Denna vänsterfilosoferande våldssyndikalistpopgrupp vars musik jag har stulit till mitt hjärta utan Doktor Kosmos medgivande.

M.v.h. Roger Klang, moderat i Lund den 19/3/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: