Hem > ekonomi, Inrikespolitik, Media, Sveriges försvar > Det nya moderaterna – ”alltid på reträtten, även när vi regerar!”

Det nya moderaterna – ”alltid på reträtten, även när vi regerar!”

BNP blev historiskt låg under 2008

”…Och i politiken är tonläget högt när finansminister Anders Borg och socialdemokraternas ekonomiske talesman Tomas Östros kommenterar dagens BNP-siffra.

– Nu krävs det mer resurser till välfärden. Inte ens ofinansierade skattesänkningar ger resurser till välfärden, till äldreomsorgen och skolan och sjukvården som är så viktig, säger Tomas Östros.

– Vi befinner oss i en lång, kall och mörk vinter. Det visste vi. Nu handlar det om att vi måste kunna ta ansvar för att det offentliga ska kunna fullfölja sina åtaganden och vara försiktiga och noggranna när vi bedriver den ekonomiska politiken, säger Anders Borg.

– Ja, det vi kan konstatera är ju att vi inför vårpropositionen har att bedöma behovet av att tillföra medel till exempel till kommunsektorn. Vi vet att det vore bra att tillföra resurser som förhindrar att det nu blir uppsägningar i kommunsektorn. Det är en åtgärd vi måste pröva.” Slut citat SR, Ekot

Ekot vet verkligen hur man vinklar ett reportage så att det passar deras socialistiska ideologi, men Anders Borg gör det förbaskat enkelt för dem!

Som det står; ”Nu handlar det om att vi måste kunna ta ansvar för att det offentliga ska kunna fullfölja sina åtaganden…” Anders Borg prioriterar här samma saker som oppositionen gör, och vurmar för en socialistisk politik, låter det som. Åtminstone jag tolkar Borg, som att han menar att det offentliga går före det privata. Så går det när man inte kan stå för det man tror på, Anders! Det nya moderaterna – alltid på reträtten, även när vi regerar! Det kunde bli deras slogan!

Jag tolkar däremot det som följer på samma ej avslutade mening som ovanstående; ”…och vara försiktiga och noggranna när vi bedriver den ekonomiska politiken”, som att vi kommer fortsätta att använda försvaret som en mjölkko! Uttalandena är följaktligen en dåres försvarstal!

M.v.h. Roger Klang, Lund den 28/2/2009

Annonser
 1. 1 mars, 2009 kl. 14:36

  Just passing by.Btw, your website have great content!

  _________________________________
  Making Money $150 An Hour

 2. 1 mars, 2009 kl. 23:17

  Det förvånar det mig att du tycker! Kommer du från Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Canada, GB, Irland eller USA? Jag är ingen fan av någon av dem, även om jag hoppas att amerikanarna återhämtar sig moraliskt efter dyket med waterboarding (fast jag tror inte att de gör det i gemen i stora delar av USA)! Att ha statligt sanktionerad vattentortyr, som under Bush, är att sätta sig på samma fundamentalistiska nivå med länder som Turkiet, Saudi-Arabien eller Iran, och det får konsekvenser. Obama är världens protektionist, så han kommer inte att rädda USA ekonomiskt, tror jag. (Egentligen är det bara Gud som kan göra det åt dem!) Jag kan fortsätta i evighet, men du får läsa dig till min mening på mina inlägg istället!

  Note to self.
  Om du är en maskin och/eller en skurk, vilket jag misstänker plötsligt efter att ha sett reklamen under inlägget, och hemsidan som spärrats, så kommer jag inte att gå på dina utpressningsförsök!

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: