Hem > Israel-Palestina > Ingen vapenvila i Gaza, Hamas kräver separat fångutväxling

Ingen vapenvila i Gaza, Hamas kräver separat fångutväxling

”Inget vapenvileavtal om Gaza”, läste jag i SvD. Israel kräver att Hamas släpper den fångna israeliska soldaten Gilad Shalit, innan de går med på en varaktig vapenvila. Palestinska Hamas kräver å andra sidan att en separat fångutväxling ska äga rum, för att de ska vara villiga att släppa Shalit.

Det är inte direkt ovanligt att fångutväxlingar äger rum mellan Israel och Hamas. Israel brukar då få överlämnat en död israel till sig.

Hade det varit jag, så hade jag ansett det vara oacceptabelt att släppa flera levande terrorister, mot utväxlingen av en död israel!

Israel måste göra klart för Hamas att en fångutväxling bara kan äga rum under förutsättning att Shalit är oskadd! Det är troligt att Palestinierna blir förlorarna ifall Israel inte accepterar en vapenvila. Jag kan inte säga annat än att jag, strax innan det av Israel ensidiga vapenstilleståndet, ansåg att Israel gått för långt. Men strax efteråt höll Israel inne med eldgivningen, och därför har jag nu störst förståelse för den israeliska sidan igen. Skulden till den senaste konflikten, och alla tidigare konflikter, låg på Hamas för deras terrorverksamhet! Det är helt klart en terrorverksamhet, då den enbart drabbar civila! Israels måltavlor – är stridande enheter som gömmer sig bland civila palestinier, barn och kvinnor – däri ligger skillnaden! Ja.., fler civila på den palestinska sidan dör i kriget, men ambitionen hos Hamas är att så många civila judar som möjligt ska dö i deras raketattacker, medans ambitionen hos Israel är att så få civila palestinier som möjligt ska dö i israeliska flygattacker mot Gaza. Hade inte Hamas utnyttjat civila som sköldar, så hade dödssiffran för palestinska civilister varit mycket, mycket lägre.

Men.., Israel tycker om att förstöra svensk och europeisk infrastruktur, kraftverk, reningsverk et.c., som vi har byggt upp i Palestina för våra skattepengar. Varför gör de det? Om jag hade fått bestämma så hade de Palestinska myndigheterna inte fått några fortsatta pengar av Sverige! Varje gång det blir en ny konflikt så bombar Israel våra projekt, på pin kiv. Låt Israel själva bygga upp sin grannes infrastruktur igen, när de har bombat den till grus! Det är inte vår strid, och därmed inte vår skyldighet! Palestinierna får ta den hjälp som afrikaner allt som oftast får nöja sig med, om/när det blir kris – matbombning.

M.v.h. Roger Klang, Lund den 16/2/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 2 april, 2010 kl. 18:54

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: