Hem > Sveriges försvar > Titanic, vårt öde!

Titanic, vårt öde!

Hej hkv och Alliansen för ett Starkt Försvar!

Att ÖB finner sig i regeringens behandling av de försvarsanställda, och försvaret i sin helhet – är det ett tecken på att han är korrumperad? Tja, han erhåller ju lön från staten på vilken han ska försörja sig själv och sin familj, och han är karriärist. Dessutom så är han inte intresserad av att hamna i fängelse genom att ta lagen i egna händer, och sätta sin myndighet över regeringen. Han är med andra ord inte precis en Raoul Wallenberg (fast han är mänsklig ändå)!

Men hur många av er före detta försvarsanställda, och försvarsanställda idag, gjorde/gör annorlunda än Håkan Syrén, under sin anställningstid? Även om situationen inte var lika akut för nio år sedan! Vem riskerar fängelsestraff och avsked, för Sverige? Jag har gjort det en gång, för ett eller några år sedan, då jag skriftligen föreslog hkv och ÖB att vi tillsammans skulle göra som den Thailändska militären brukar göra! Men det var mer en gest utifrån uppgivenhet om Sveriges oförmåga till att vara suveräna, och vår bristande förmåga att försvara Sverige, samt uppgivenhet mot att den ryska militära gasledningen i Östersjön skall byggas och bevakas av den ryska marinen på svensk ekonomisk zon. Och politiker och media snackar bara miljö under hela processen! Problemet med Sveriges bristande försvarsförmåga är inte liktydigt med att problemen gestaltas av ÖB! Det är regeringen som är problemet, i Synnerhet Anders Borg, Sten Tolgfors och Fredrik Reinfeldt! Man måste se på kausaliteten. Indragna anslag leder till tango från ÖB:s sida, ett steg framåt och två steg bakåt. Problemet är att han inte har någon ansvarig att dansa med, eftersom vi inte har någon statsledare, eller en osynlig sådan i försvarsdebatten. (I varje fall så har vi ingen statsledare som kan kalla sig statsmannamässig!). Sverige håller på att implodera i en incestuös politik under Reinfeldt! Syrén slåss för Sverige och sin personal i underläge. Vem av oss ska kasta första stenen mot ÖB Håkan Syrén? Jag kan inte med handen på hjärtat säga med definitiv säkerhet att jag hade gjort annorlunda än ÖB, i hans situation! Kan ni som har familjer det då? Att vara ÖB i Sverige idag är att balansera mellan att vara politiker och att vara militär. Det är bara ÖB som vet hur det är att vara ÖB, ingen av oss som läser det här vet.

Jag vill att vi försvarsvänner ska utgöra en enad front mot regeringen, tills regeringen inser sitt misstag! Det tycks som om det är regeringen som utser ÖB, om man får tro vad man läser i tidningar, och på nätet. ÖB har gett godkänt till urvalet på 5-6 man. Är det någon som tror att nästa ÖB, om han är lojal mot fanan/Svea rike, kommer att lyckas bättre än den nuvarande? Antagligen inte, eftersom alla är yrkeskarriärister, och en karriärist måste anpassa sig och vara politiskt korrekt i någon utsträckning, vare sig det sker på det politiska planet eller det militära, tyvärr! Ju längre upp i hierarkin man kommer, desto närmare politiken hamnar man.

I grund och botten ser jag hellre att majoriteten av svenska folket röstar på något (eller röstar blankt) av partierna efter sin egen övertygelse, även om det tillfälligt (förhoppningsvis?) leder till utländsk makts inflytande över den snart svunna frispråkigheten, eller delar av Svea rike! Så´n är jag, jag litar till Gud i all vår sårbarhet! Länge leve den välsignade demokratin Sverige! Jag ska göra allt som står i min makt för att handla efter de demokratiska principerna! Och jag tror att ni på hkv gör detsamma (för det mesta). Tyvärr förstår inte svenska folket sitt eget bästa, man kan bara acceptera det! Vi befinner oss ombord på Titanic. Jag tänker inte lämna båten!

Roger Klang, Lund den 30/01/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: