Hem > Israel-Palestina, Ryssland > Men kriget i Sydossetien och Georgien var ingen orsak till oroligare tider, det var ett symtom på osäkra tider!

Men kriget i Sydossetien och Georgien var ingen orsak till oroligare tider, det var ett symtom på osäkra tider!

Till Alliansen för ett Starkt Försvar, Sten Tolgfors och hkv!

”Kjell Jonasson från Svenska kyrkan, är det svårt att få in förnödenheterna?

– Det är ju inte svårt att få hit dem till gränsövergången Keren Shalom. Det svåra, och utmaningen, ligger ju i att distribuera dem på andra sidan muren när det pågår ett fullskaligt krig, säger Kjell Jonasson.

Svenska kyrkans klinik bombades i lördags. Hur känns det att stå här och se rökmolnen inifrån Gaza där israeliska missiler slår ner?

– Man kan ju bara konstatera att det ju som alltid är de civila, som alltid i krig, som får bära de största lidandena i den här krisen. Inget självförsvar i världen kan ju legitimera det massiva dödandet och den kollektiva bestraffningen av civila som sker i detta krig.” Citat SR, Ekot.

Israelerna brukar bomba utländska välgörenhetsprojekt när de är på offensiven i Palestina, utan någon annan anledning än att de vill avreagera sig på regeringar i Europa, inte minst den svenska, som hjälpt till att bygga upp palestiniernas infrastruktur. Hamas gömmer sig mycket hellre bakom civila (medlöpare?), än de gömmer sig bakom dyra utländska infrastrukturprojekt. Så anledningen till att de beskjuter dessa projekt kan inte vara att de vill komma åt Kassam-skjutande Hamas-stridande! Det är snarare ren förakt för oss svenskar, som är orsaken. Det förlovade landet och det utvalda folket my ass, ett förlovat land ska vara gott!

Just på grund av att Hamas blandar civilklädda stridande med civila, så blir palestiniernas front mycket luddig, vilket orsakar de höga civila förlusterna på palestiniernas sida. Men Hamas är väl allt för upptagna med att sätta ihop och skicka iväg raketer mot Israel, än att låta tillverka uniformer till fotsoldaterna? De har visat en stor uppfinningsrikedom och beslutsamhet när det gäller att bekriga Israel. Men när de ska bygga upp en egen stat så försvinner alla pengar de får till skänks och kan generera på egen hand (och allt arbete de kunde lägga ner), ut i tomma intet eller in i ett svart hål av korruption!

”Tolgfors brukar framhålla Georgienkrisen som ett argument till att vi plötsligt behöver en omedelbart gripbar förmåga att försvara Sverige.” Citat Annika Nordgren Christensen, Försvarsbloggen. http://falkopingsskvaller.blogspot.com/

Tolgfors ser också Georgienkriget som en orsak till oroligare tider. Men kriget i Sydossetien och Georgien var ingen orsak till oroligare tider, det var ett symtom på osäkra tider! Jag och Tankesmedjan för ett Starkt Försvar, har länge påpekat detta för försvarsministern, men han har tydligen slått ifrån sig med den outtalade motiveringen att; det han inte kan förstå, det kan heller inte vara verklighet. Eller också har han inte haft någon motivering, annat än att vi som fick rätt led av ”rysskräck” (rysskräck är ett skällsord på försvarsdepartementet). Sanningen är att Tolgfors saknat ”tänkandet” i tillräcklig utsträckning, som föregående statsminister Göran Persson uttryckte sig om spatialt tänkande. Så man kan undra varför han fortfarande har den ministerpost han inte förtjänat eller visat sig kapabel att sköta?

M.v.h. Roger Klang, Lund den 14/1/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: