Hem > Sveriges försvar > Å fan, det hade jag ingen aaaning om!

Å fan, det hade jag ingen aaaning om!

I det senaste numret av den moderata tidsskriften Medborgaren, sid 24 ”Framtida insatser ska höja nivån på försvaret ännu mer”, försvarar försvarsminister Sten Tolgfors den inslagna försvarspolitiken och får budgetminskningarna att framstå som en ”satsning” på försvaret. (Artikeln är skriven av Sofie Lindholm.)

Som det står skrivet (i Sten?);

Det är en märkbart nöjd försvarsminister som nu kan tala om 2008 som ett år av mycket intensiv förnyelse:

-Det blev inga fem miljarder i besparingar på försvaret. Underskottet på förbandsverksamheten är hanterat och diskussionen om förbandsnedläggning är undanröjd. (”diskussionen om förbandsnedläggning är undanröjd”? Det låter som om det var någon annan än Tolgfors som stod på barrikaderna för att lägga ner förband och att det i själva verket var Tolgfors som räddade försvaret. notering av Roger Klang) Det ska ställas i relation till att mina socialdemokratiska företrädare stängde ned 60 olika förband och verksamhetsorter under sin tid, säger Sten Tolgfors när han kommenterar försvarets ekonomi.

[Det finns ett gigantiskt hål i den argumentationen, som jag ska ta upp här nedan. Tolgfors slappnar väl av när han intervjuas av en av våra egna. Men Tolgfors ska inte ges någon respit!]

Det är bara det att Tolgfors började spara från den nivå där s avslutade sin spariver! Vad säger det om honom, om vi sätter det i relation till socialdemokraternas besparingar, som han själv vill? Uttalandet ovan är en fadäs i klass med Palmes uttalande på en fråga av en journalist, om han visste hur mycket en liter mjölk kostade. Palme visste inte, så journalisten gav honom svar, varvid Palme yttrade; Å fan, det hade jag ingen aaaning om!

En del av svaren på ”Vanliga frågor om svenska försvaret” sid. 25 i Medborgaren (m), var några av de mest oärliga jag någonsin sett! Jag tänker låta tiden utvisa detta, jag tar här bara upp ett exempel på ett svar:

”- Vissa ledarsidor hävdar att regeringen rustar ned försvaret, men verkligheten är en annan. Nettobesparingen på försvaret när mandatperioden är slut är 100 miljoner kronor, på årsbudgeten. Då har vi flyttat pengar från materiel för att satsa över 2 nya miljarder på förbandsverksamhet och internationella insatser.”

No doubt Tolgfors svar! Läs den sista meningen! De har flyttat pengar från materiel. Sedan kallar Tolgfors detta för en satsning på förbandsverksamheten med två ”nya” miljarder.

M.v.h. Roger Klang, Lund den 03/01/2009


Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: