Hem > Inrikespolitik, Media > SVT putsar på statistiken genom att köra en licensdrive.

SVT putsar på statistiken genom att köra en licensdrive.

”Fler betalar tv-licensen

Rekordmånga svenskar har betalat tv-avgiften i år. 23 000 nya tittare som tillsammans betalt 50 miljoner kronor har tillkommit, skriver Dagens Nyheter.

Sveriges Televisions vd Eva Hamilton är glad, men inte särskilt förvånad över nyheten.

– Alla mätningar visar att stödet för tv-avgiften, tvärtemot vad många tror, är starkt, säger hon till Dagens Nyheter.

I fjol fick SVT cirka 3,3 miljarder kronor av tv-avgifterna, medan Sveriges Radio fick 2,5 miljard och Utbildningsradion 2,8 miljarder.

Enligt Eva Hamilton påverkar rekordet dock inte SVT:s sparpaket, eftersom riksdagen bara räknar upp anslagen med två procent och överskotten läggs i en buffertfond för public service.

Fram till 2010 ska SVT spara en kvarts miljard kronor samtidigt som 445 tjänster försvinner, vilket motsvarar var femte anställd.” citat; Sveriges Radio, Ekot.

Eva Hamilton är inte riktigt ärlig nu! Jag som inte betalar TV-licens har märkt att den senaste tiden så har trycket från licensmyndigheten (om det är en myndighet debatteras) ökat kraftigt. Jag har aldrig betalat TV-licens och jag har aldrig, fram till för något halvår sedan, fått besök av ”TV-pejlaren”. Men på sista tiden har jag alltså fått tre påhälsningar och samtal från Radiotjänst. Needless to say så fick de dörren i ansiktet och luren i örat de blodsugande socialistiska dolda skatteindrivarna, som har fräckheten att beskatta mig upp till- och över en fjärdedel av vad försvaret får av mina skattepengar, för socialistisk propaganda riktad mot mig själv. Dem säger att man ska följa lagar. Ja hade priset varit överkomligt, 50 spänn i månaden säg, då hade jag också betalat TV-licens, bara för att bli av med deras snokande i vad som försiggår i mitt vardagsrum!

Radiotjänst och SVT har en drive nu! Då är det inte konstigt att Eva Hamilton inte är förvånad över ”nyheten”. Bara för att folk betalar TV-licens, och i en något ökad omfattning, så betyder det inte att stödet för TV-avgiften är stor, folk vill bara inte råka ut för en dryg ”restskatt”.

http://playrapport.se/#/video/1358248 Rapport är inte heller riktigt ärliga när de påstår att radiotjänst inbringat 3,3 miljarder riksdaler till SVT. De utelämnar delar av sanningen genom att inte tala om hur mycket Sveriges Radio och utbildningsradion håvar in (SR och UR sammanlagt 5,3 miljarder), och vinklar därmed hela historien, enligt allmän borgerlig mening – medvetet , genom att rapportera med den rätta satsmelodin. Hör bara på slutet av det här korta inslaget när de säger att Sveriges television förra året fick 3,3 miljarder i licenspengar, det låter som om SR och UR inte existerar! Dessutom utelämnar de faktumet att Radiotjänst har en licensskolkardrive, i början av reportaget när de säger att ”rekordmånga har betalat TV-licensen i år”. Det låter som om intresset har ökat för att betala TV-licensen, när det i själva verket är Radiotjänsts aggressiva licensskolkarkampanj som åstadkommit resultatet. Allt sägs i rätt satsmelodi förstås.

Det är uppenbart att SVT och SR är kolosser på lerfötter, mycket mer än försvaret någonsin varit. Byråkratin på SR/SVT fungerar som smörjmedel för ett socialistiskt system, ju fler socialbyråkrater som sitter och vänder papper för att man ska kunna upprätthålla ett sken och samtidigt hålla rent från moderater och andra borgare i organisationen, desto mer kostar elefanten!

Se mer om SVT och Radiotjänst under kategorin ”media”!

M.v.h. Roger Klang, Lund den 27/12/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: