Hem > Brott och straff, Inrikespolitik > Varför ska en obetydlig person bestämma att Lennart Sacrédeus, som har ett sådant stort stöd i kd, inte ska få kandidera till EU-parlamentet?

Varför ska en obetydlig person bestämma att Lennart Sacrédeus, som har ett sådant stort stöd i kd, inte ska få kandidera till EU-parlamentet?

Så var det med kd

Lennart Sacrédeus (kd), abortmotståndaren och motståndaren mot samkönade äktenskap ni vet, har ett stort stöd inom partiet. Han blev fyra i provvalet (provvalet är partiernas inre omröstning och som avgör vem som ska få kandidera till riksdagen, eller i detta fall EU-parlamentet), men hamnade utanför kommitténs 50 namn långa lista. Göran Sydhage, ordförande i nomineringskommittén motiverade sitt självsvåldiga(?) beslut med att kd nu riktar in sig på en ny generation politiker.

Lennart Sacrédeus är 51 år! Alf Svensson var säkert runt 70 när han pensionerade sig. Hur många aktiva politiker i kd är inte över 51 år? Per Landgren, som är nomineringskommitténs 3:dje namn till listan i EU-valet är 50 år. Christina Doctare, 4:de namn på listan, är 65. Beslutet är uppenbarligen bara ett svepskäl av en mindre stor politiker, eller med andra ord – en lögn!

Om Göran Sydhage menar att den nya generationen kd-politiker bör vara politiskt korrekta och rösta ja till abortturism likt Göran Hägglund, ja då blir kd snart avkristnat likt konungariket Sveriges svenska kyrkan! Och vad händer när svenska kyrkan avkristnas? Jo församlingen skingras för vinden!

Jag har egen erfarenhet av att bli behandlad som Sacrédeus blivit, fast i moderaterna och provvalet där, av Christine Jönsson (m) i Lund, numera riksdagspolitiker. Så går det när man låter medelmåttor bestämma partipolitiken!

Roger Klang, Lund den 19/12/2008

Annonser
 1. Emil
  18 januari, 2009 kl. 04:05

  Att hålla på att räkna åldern på kandidaterna känns lite döfött tycker jag. En ”ny generation” behöver ju faktiskt inte enbart betyda yngre politiker. Det kan också betyda att man vill satsa på ”nya kort”, personer som inte suttit i Europaparlamentet tidigare (dvs ”en ny generation”). Och nu pratar jag givetvis om toppkandidaterna.
  Jag tycker dessutom inte man ska glömma att det faktiskt var valda ombud ifrån landets alla partidistrikt som demokratiskt röstade om man skulle godkänna nomineringskommiténs förslag eller ej. Om Lennart Sacredeus haft det otroliga stöd som du påstår att han har hade partifullmäktige kunna valt att inte godta nomineringskommitens förslag.

 2. 18 januari, 2009 kl. 16:24

  Det var ju en intressant teori! Din teori säger alltså att de politiskt korrekta är ”den nya generationen”?

  Lennart Sacrédeus har väl inte heller suttit i Europaparlamentet, har han det?

  Lennarts stöd finns dessutom hos gräsrötterna, eller medlemmarna, absolut inte hos partiledningen. Jag har av egen erfarenhet fått insyn i hur det fungerar med nomineringskommittéer! Det blir dock för invecklat för att gå in på här och nu. Men jag kan säga att särskilt demokratiskt går det inte till, det finns alltid någon som rider de andra, och grupptrycket gör att nästan alla går på den linjen som den som rider gör. Med det sagt så försvarar jag demokratin och anser den vara det bästa alternativet av styre, eller som Winston Churchill sade, med ungefär de här orden; Demokrati är en dålig form av styre, men allt annat är ännu sämre.

  Kampen om Lennart Sacrédeus plats i EU-parlamentet är demokratiska krafter som KD-medlemmar och andra använder sig av till svar på nomineringskommitténs ojusta tilltag.

  Demokrati är tråkigt nog inte ofelbar!

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 3. Emil
  18 januari, 2009 kl. 22:10

  Han har suttit fem år i parlamentet (1999-2004). Att man vill satsa på andra politiker är inte så konstigt.
  Och som sagt. Det är ju inte vare sig partistyrelsen, nomineringskommitten som slutgiltigt bestämmer. Det gör ombuden från landets alla disktrikt som beslutar om man vill gå kommittens förslag eller inte. Sacredeus kanske inte har så stort stöd bland gräsrötterna som du påstår.
  Tack för mig!

 4. 19 januari, 2009 kl. 07:59

  Men han fick ju flest kryss av alla, och kom fyra i provvalet, betyder inte det något? Var väl inte det medlemmarna som talade?

  V.h. Roger Klang, Lund

 5. glenn
  19 januari, 2009 kl. 12:12

  Inte så konstigt att den som redan suttit i Europaparlamentet får många kryss . Ett namn som många känner igen. (Om jag fattat det rätt så var det fler än hälften som inte satte kryss på LS i provvalet). Först fick partiet kritik för att inte redovisa skälen till att han inte var med. När man nu varit ärlig och skälen offentliggörs så får man kritik för att hänga ut den personen. Konstigt resosnemang tycker jag.

 6. glenn
  19 januari, 2009 kl. 12:13

  resonemang heter det 🙂

 7. 19 januari, 2009 kl. 17:48

  Lennart Sacrédeus har mött motstånd från mången KD-politiker! Jag tror att det var så, att den kritik som först framlades, att inte ta in Sacrédeus för att KD skulle satsa på en ny generation, var Göran Sydhages personliga motivering som inte hade något att göra med Hägglunds motivering. Den gemensamma nämnaren var att båda två vill att KD ska vara en sammanslutning för de politiskt korrekta.

  Att det var fler än hälften som inte satte kryss för Sacrédeus, säger ingenting om hans (bristande?) popularitet! Det var ju inte fråga om att välja mellan två individer, eller mellan en individ och ingenting! Sacrédeus fick fler kryss än vad andre och tredje man fick, det är så man måste se det!

  M.v.h. Roger Klang

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: