Hem > Uncategorized > 36% av svenskarna vill öka försvarsanslaget, bara 13% vill minska det

36% av svenskarna vill öka försvarsanslaget, bara 13% vill minska det

”Fler svenskar kritiska till försvarspolitiken” SvD den 19/12/2008

36 % av svenskarna vill öka försvarsanslaget. Bara 13 % vill minska det. 40 % stöder Sveriges insats i Afghanistan, förra året var den siffran bara 33 %. 48 % vill ha ett värnpliktsförsvar. 74 % anser att det är viktigt med en försvarsindustri i Sverige.

Den borgerliga försvarspolitiken får underkänt av nästan varannan svensk, efter Georgienkriget. I alla fall så menar Sten Tolgfors att det är så, och han menar även att det är den förra regeringens försvarsbeslut från 2004 som slår igenom i opinionen.

Det svenska folket börjar vakna.., äntligen! Jag har sovit med öppna ögon sedan lång tid tillbaka själv, jag och Alliansen för ett Starkt Försvar – en tankesmedja för ett fåtal insiktsfulla människor.

Tolgfors säger i SvD:

-Vi lägger nu om försvarspolitiken så att vi verkligen får förband som är tillgängliga och kan sättas in snabbt. Han påpekar att s, mp och v vill satsa mindre pengar på försvaret.

Jag tar tillfället i akt att kritisera försvarsministerns bristande logiska förmågor här, som vanligt, eftersom han envisas med att sparka försvarsmakten på pungen:

För det första; det vore underligt ifall opinionen brydde sig om Göran Perssons försvarsbeslut från 2004, när den budgeten överskred den nuvarande regeringens budget för försvarsmakten, med flera miljarder kronor!

För det andra; vad är det för mening med att inte stå för sin egen ståndpunkt att försvarets budget ska fortsätta minska, genom att hänvisa till att oppositionen vill satsa ännu mindre på försvaret? Om man läser den första meningen Tolgfors sade här ovan, så inser man att han inte är allvarlig med att öka försvarets budget, orden är bara en omskrivning för en fortsatt försvarsbesparing. Det är i alla fall så jag tolkar det! Men jag kanske bara gör det av vanans makt eller erfarenheterna från förflutna beslut? Jag är ju inte precis van vid att regeringens beslut går min väg!

Roger Klang, Lund den 19/12/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: