Hem > Brott och straff, ekonomi > Att ha slöja har blivit en lönande inkomstkälla på sistone!

Att ha slöja har blivit en lönande inkomstkälla på sistone!

Flicka med slöja diskriminerad

En gymnasieelev i Landskrona fick inte praktisera på ett hotell för att hon hade slöja. Diskriminering slår Diskrimineringsombudsmannen fast och nu får flickan 100 000 i skadestånd av kommunerna som driver skolan, skriver Helsingborgs Dagblad.

När hotellet flickan skulle praktisera på inte accepterade hennes huvudduk, försökte skolpersonalen övertala henne att ta av sig den, enligt skolan av omtanke om henne. Skolledningen har erkänt att de gjort fel. Hotellet har ändrat sina regler och låter nu praktiserande elever bära slöja.     Slut citat Sveriges Radio – Ekot.

När man betänker att överfallsvåldtäktsoffer får kanske 60 000 i skadestånd, så verkar 100 000 lite väl mycket för ett fall där ingen blivit psykiskt eller fysiskt ärrad för livet. Och att det sen är skolan, eller kommunen (skattebetalarna) som ska betala blir för mycket! Dessutom så verkar det på Ekots text, som om det egentligen inte har förekommit någon kränkande behandling från skolans sida. Lever vi verkligen i ett borgerligt Sverige???

Dessutom så är diskrimineringsombudsmannen en politisk organisation och statlig myndighet, och inte en socialdemokratisk Nisse som sitter och vänder papper. Hur kan en borgerlig regering implementera en ”domstol”, som de facto står över de traditionella myndigheterna på området, som Tings- och hovrätterna? (Är inte det ett brott mot grundlagen?) Kommunen har rätt att dömas som vem som helst som har gjort fel, i en vanlig domstol – innan de betalar några pengar!

Roger Klang, Lund den 13/12/2008

 1. 18 februari, 2009 kl. 07:43

  det finns någon slags obegriplig dumhet i ovanstående som till och med jewrenski
  har svårt att bena ut, men det luktar lite
  gammal lutheranskkryddad PK-nissighet.

 2. 18 februari, 2009 kl. 14:14

  Jag antar att du tycker att du är smart, då? Jag tycker att jag är smart, i alla fall!

  Men en sak undrar jag över; var verkligen Luther PK? Han som spikade upp trossatsen på den allenarådande katolska kyrkans kyrkodörr.

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: