Hem > Uncategorized, Utrikespolitik > Lettland ockuperat av Sverige?!

Lettland ockuperat av Sverige?!

“Sweden, occupy us!493fd74adb24c

A group of Latvians have posted an online petition calling for their country to be occupied and its sovereignty cancelled. But not by Russia – the petition is addressed to Sweden.

“We, the people of Latvia, would like to ask Sweden to occupy Latvia,” the petition says.

“We consider that the Latvian state has no reason to exist. We would like to become Swedish citizens and promise that we will comply with Swedish laws. In exchange we would like to get Swedish citizenship and share the same rights that Swedish people have.”

The petition is in two languages — Latvian and English – and has been signed by 1,500 people so far.” Citat Russia Today den 10/12/2008.

Smickrande, men det krävs nog lite mer än 1500 röster innan, jag i alla fall, hade agerat. Men det finns inget som hindrar att vi knyter ytterligare band med Lettland, ja hela baltikum! Ekonomiska band finns redan idag, i synnerhet i bankvärlden. Det här måste ses som ett tillfälle att gottgöra för baltutlämningen!

Personligen så förvånar det mig att dessa människor har glömt Sveriges skamfulla baltutlämning till Ryssland efter andra världskriget. Men det kanske är så idag, att letterna vill rädda sig från krisen i landet!? Personligen så tror jag att en sådan räddningsaktion kommer att kosta oss en hel del pengar! Men här har vi en chans att göra gott mot andra, och om fler ber så här, så måste vi nästan göra det för att behaga Gud.

Sverige, under regeringen Bildt, bad officiellt balterna om ursäkt den 20 juni 1994. Men ord utan gärning är som bekant död!

Roger Klang, Lund den 11/12/2008

Annonser
 1. 12 december, 2008 kl. 13:10

  Detta är ett skämt, en typisk rysk provokation!

  • 12 december, 2008 kl. 15:23

   Jag tror inte att det är ett skämt, men det rör sig ju också om en högst begränsad del av befolkningen som har skrivit på petitionen, än så länge i alla fall! Att ryssarna är duktiga på att provocera, det vet vi, men det här låter inte som en provokation. Och det kan inte vara fråga om ett skämt och en provokation – samtidigt! I så fall skulle Vladimir Putin vara Charlie Chaplin.

   Men utöver det, har du ställt dig frågan ifall ni vill ha goda relationer med Sverige? Det är det som är pudelns kärna här! För mig kvittar det, ni kan lika gärna välja att vara ännu ett europeiskt skitstövelland mot Sverige! Vi har få eller inga vänner. Men ni är i alla fall små länder befolkningsmässigt.

   M.v.h. Roger Klang, Lund

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: