Hem > Sveriges försvar > Svenskar överfallna i Afghanistan 2

Svenskar överfallna i Afghanistan 2

Till bloggen, ÖB, hkv, och Alliansen för ett Starkt Försvar!

Så fick man läsa något fasansfullt i tidningen. Svenskarna i Afghanistan får bara öppna eld ifall eld öppnas mot dem. Jag frågar mig om svenskarna tillåts att försätta sig i situationer där det kan sluta (börja) med att eld öppnas mot svenskarna? Om inte, så är det en omöjlighet att verka i Afghanistan för Sveriges del! Om det däremot tillåts att svenskarna försätter sig i sådana situationer, så kan ni fortfarande med gott samvete forcera och jaga bort talibanerna, alternativt rövarna från den svenska styrkans närhet, allt enligt mitt tidigare brev från den 11/11! Det enda som krävs är att ni inte avlossar det första skottet, eller hur?!

En ytterligare synpunkt på tokigheterna är; vem är det som säger att svenskarna bara ska få öppna eld om kombattanterna öppnar eld emot våra styrkor? Det kan vara endast en av två:

1) ÖB

2) Regeringen – UD – Tolgfors

Om det är 1) ÖB, så innebär det inga problem, för ÖB, att ändra på policyn! Om det är 2) regeringen, så uppstår det inte heller några problem att ändra på policyn, eftersom regeringen inte har någon som helst rätt att beordra en myndighet hur den ska sköta sitt jobb på bästa sätt! Det kallas nämligen för ”ministerstyre” och är olagligt.

Ännu en synpunkt; de rigida ”reglerna” är antagligen en kvarleva från den socialistiska regeringstiden, men det är dags att ändra på dessa nu, tycker ni inte!? Och för en gångs skull så ligger bollen helt hos er på försvarsmakten, det är alltså upp till er!

M.v.h. Roger Klang, Lund den 14/11/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: