Hem > Utrikespolitik > Buckle up, you are going for one hell of a ride!

Buckle up, you are going for one hell of a ride!

-Buckle up, you are going for one hell of a ride! Citat; avgående George Bush till Barrack Obama.

Kommer omvärlden att behandla Barrack Obama, som den behandlade George W Bush? Eller kommer den att se Obamas hudfärg och lindra sina ”repressalier”? Jag vill be att få påpeka att Obama blev uppfostrad av vita morföräldrar, och kanske en asiatisk styvfar hade något med saken att göra. Det märks honom- hela hans sätt att vara skriker vit, det är bara i hans ”tillhörighet” som han säger sig vara svart. Han bara råkade ha en svart far (som inte var närvarande under hans uppväxt). Och en annan sak, Barracks förfäder har aldrig varit slavar. Varför skulle någon vilja se en svart man som president, bara för att han är svart? Men så tycks det vara för slavättlingarna i Amerika, historia gör mindre skillnad för dem. Vi svenskar däremot har en statsminister som härstammar från de svarta slavarna i USA! Jag medger att han är 100 % svensk i själ och hjärta, men ändå – fakta ligger, vilket betyder att Obama inte var den förste ledaren i västvärlden med ett afrikanskt förflutet. Vem hyllade Reinfeldt för det? Naturligtvis ingen, eftersom det inte har någon betydelse! Men en sak kan vi vara säkra på; om situationen hade varit den omvända, att Obamas far hade varit vit, och hans mor svart, då hade inte Obama varit tillnärmesvis så populär bland afroamerikaner och afrikaner!

I alla fall, palestinska extremister avfyrade Kassamraketer in på israeliskt område redan minuterna efter att Barrack utropat sig till segrare i valet, och Dmitrij Medvedev lade in en högre växel mot det amerikanska europeiska missilförsvaret timmarna efter. Vad säger det om Barracks förutsättningar att driva sin politik?

Om det är en sak omvärlden inte kan ta ifrån Bush, så är det hans mod. Han stod upp för sitt land mycket bra. Jag hade mycket hellre sett George Bush som min rotekamrat i strid, än Barrack Obama, tror jag! Ska Barrack Obama kunna axla den snart avlagda manteln, även om han för en annan politik? George´s skor kan vara ett par nummer för stora, jag vet att de hade varit det för mig! I alla fall i det avseendet.

SvD En segrare och många vinnare

SvD Valet blev en historisk kursändring

SvD Nästa president får ta över rosor och raseri

Roger Klang, Lund den 06/11/2008

Annonser
 1. 8 november, 2008 kl. 18:11

  Ser Reinfeldt svart ut? Tror inte det, eller skriver du det för att provosera?

  Obama är ju för de färgade, och då inte bara de svarta i USA, latinos, Asiater osv får ju del av hans framgångar, ser du ut i världen så jublar ju människor av andra hudfärger än de vita, i USAA röstade 50% av de vita på honom, vad gäller hans politik kommer den nog oss alla till gang, tror nog att han är man för att ta mycket svåra beslut nu i början.

  mvh

  Moodyblues

  http://blogg.expressen.se/barrackobama/

  Vad gäller rotekamrat hade jag valt Obama och hans karisma och vältalighet som det, jag föredrar samtal före strid, men tror inom mig att Obama hade orkat bära mina granatar då jag var grgskytt i det militära.

  En mening jag undrar över, du medger att Reinfeldt är 100% svensk i själ och hjärta??? Är inte alla i Sverige det? Vad är svenskt?

  I USA är alla amerikaner, vare sig hudfärg eller ursprung.

 2. 8 november, 2008 kl. 21:22

  Vad spelar det för roll för argumentet om Reinfeldt ser svart ut eller inte? Tror du verkligen att ras har någon betydelse? I så fall är det dåliga nyheter för svenska adoptivbarn!

  Först skriver du att Obama är för de färgade, längre ner så skriver du att i USA är alla amerikaner. Går inte ihop!

  Som svar på din fråga; alla i Sverige är inte svenskar, det finns massor av människor som bekänner sin lojalitet till någon annan kultur eller nationalitet! Bara för att man har medborgerskap betyder det inte automatiskt att man är svensk, eller ens vill vara det. Det finns människor som saknar uppehållstillstånd som är svenskare än många andra! När man immigrerar till ett land så måste man anpassa sig till det landets seder. Trots att många etniska svenskar inte borde få ha rätten att kalla sig för svenskar, så är de automatiskt det om de är födda i landet tyvärr!

  Dessutom så tror jag att det är likadant i USA.

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 3. 8 november, 2008 kl. 21:37

  When in Rome, do as the Romans do!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: