Hem > Media > Heil all-tv (Halal-tv)

Heil all-tv (Halal-tv)

Dilba Demirbag-Sten har mer i huvudet än man skulle kunna tro, med tanke på hennes mainstream-poppiga förflutna! Under rubriken Fel frontfigurer i SVT-program, skriver hon om SVT:s nya mångkultursatsning – Halal-tv.

Svaret från SVT lät inte vänta på sig. Joakim Sandberg, ansvarig utgivare för Halal-tv och chef för allmän-tv i Umeå, svarar under rubriken ”Självklart att troende kvinnor ska få göra tv”. Jag tänker inte angripa några argument som Joakim anför, utan bara hur han anför dem! Det står nämligen klart att även denna SVT chef är socialist, i allt han skriver. Jag ämnar här bara ta upp ett exempel på hur polemisk han framstår, så här skriver han;

”…Nej, då är det deras tro och framförallt deras slöja som sticker i ögonen på debattörer som Dilsa Demirbag-Sten…”

”Sticker i ögonen”! Så talar endast en driven polemiker! Men jag kan ju inte anklaga honom, det är sådana som jag som polemiserat honom. Problemet är att hans åsikter redan från början var vänster, som alla andra chefers på SVT, annars skulle han polemiserat med oss! Han fortsätter, och märk väl att jag inte anmärker på själva argumentet nedan;

”…När det gäller frågan om ansvar ser jag fram emot att bli anmäld av Dilsa Demirbag-Sten till Granskningsnämnden för radio och tv för att vi har låtit tre beslöjade kvinnor framträda i Sveriges Television…”

För att fällas av granskningsnämnden måste man i princip utge sig för att vara partisk direkt i sändning eller vara övertydlig med sin politiska ideologi, och det skulle betecknas som tjänstefel av SVT-cheferna, och det är inte sådant som ger poäng hos cheferna! Det skadar snarare rörelsen. Politiseringen av program måste ske subtilt, annars är den inte välkommen, det hade varit alldeles för avslöjande. (Det måste ju finnas någon anledning till att nästan bara högern anmäler till granskningsnämnden, och att det bara är vänstern som försvarar SVT, där av min konklusion att SVT politiserar mer eller mindre subtilt.) Så, så var det med den saken!

Roger Klang, Lund den 01/11/2008

Annonser
 1. 1 november, 2008 kl. 14:03

  Opartiskt vore väl att låta tre muslimska kvinnor med olika infallsvinklar till ISLAM komma till tals i programmet, istället för tre beslöjade damer med snarliknande syn.
  Därmed sätter svt en muslimsk kvinno agenda.

 2. 1 november, 2008 kl. 16:58

  Amen!

  V.h. Roger Klang, Lund

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: