Hem > Media > Är TV-avgiften en enda stor dold skatt?

Är TV-avgiften en enda stor dold skatt?

Radiotjänst ringde mig idag den 25/10/2008. Först började personen (hon) med att informera mig om att jag hade flyttat. Inga nyheter där. Sedan konstaterade hon att jag inte har TV-licens. Inga nyheter där. Sedan frågade hon mig om någon annan i hushållet stod för TV-licensen. Efter att ha svarat på det så upplyste hon mig om att jag enligt lag (åtminstone var det vad jag antog) var tvungen att namnge personen ifråga¤¤¤. Jag glömde att säga att jag var ensamstående, till henne, och i ren spekulation påstod hon att jag som privatperson medvetet lät bli att betala TV-licens. Det jag sade under samtalet utgör på intet sätt någon bekännelse. Det spelar egentligen ingen roll vad vi diskuterade, bevisbördan för mitt eventuella TV-innehav ligger på Radiotjänst.

¤¤¤Men om en sådan lag föreligger, så måste den bort! Jag har ingen skyldighet att utlämna uppgifter om en annan person, i detta fall en närstående sådan, för något som inte är styrkt. Radiotjänst är ingen myndighet***! Även om det vore en myndighet så borde det inte vara en myndighet med tanke på vad de påstår om att de är en fri television.

***Det är tydligen diskutabelt.

”Nu är inte Radiotjänst en myndighet utan ett bolag. Hur kan han (Reinfeldt angående Stegö, Chilo och Billströms TV-licens. [Alla tre kröp för övrigt till korset och gjorde avbön.] not. av Roger Klang) då utöva ministerstyre?

– Radiotjänst utövar också myndighetsutövning på det sätt att de driver frågorna om tv-avgift och det är bara de som kan göra det. Då kan inte Reinfeldt gå ut och agera på det sätt han har gjort, säger Thomas Bodström.

Men Shirin Ahlbäck Öberg forskare i statsvetenskap vid Uppsala universitet och specialiserad på granskningsmakten håller inte med…”

Så ekonomiskt är SVT en myndighet, men innehållet och utformningen av deras program är inte en myndighets? Sååå smart uttänkt av socialisterna! Och vi ser ju vem som rusar till ”fri televisions” räddning här! Thomas Bodström (s). (Men det kunde egentligen varit vilken socialist som helst, som vi alla vet.)

Tyvärr är Reinfeldt för undfallande för att göra någonting åt det, han skulle antagligen sluta med att försvara den ekonomiskt statliga, men innehållsmässigt ”fria” televisionen enligt SVT. Han har ju mer eller mindre redan gjort det, indirekt. Att det är ett lagbrott, och inte en överträdelse, att inte betala för socialistisk propaganda till myndigheten som inte är en myndighet, är an skamfläck för demokratin! Att man dessutom har angiveriskyldighet för TV-licensskolkare i familjen är graverande i en demokrati, det är stasimetoder, är det inte? Det enda ”fri television” är fri ifrån är undersåtarnas möjligheter att protestera. Så av frihetliga principskäl, David mot Goliat, så måste jag därför säga –nej, om Radiotjänst eller domstol frågar mig om jag har TV! Om de frågar om det betyder att jag ljuger när jag säger att jag inte har en TV, så måste jag svara -nej, det gör det inte. Men utöver det – Varför skulle någon överhuvudtaget vara villig att betala pengar för, för det mesta, propaganda riktad mot sig själv?

Så bring it on Radiotjänst, jag kommer inte att krypa till korset, som Stegö, Chilo och Billström, men ni är varnade, allt som sker kommer att ske i offentlighetens ljus! Jag tror att jag har en chans att gå ända till HD – och vinna. Så det är upp till er om ni vill ha ett prejudicerande domslut, eller inte! Bollen är er!

Roger Klang, Lund den 01/11/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: