Hem > Inrikespolitik > SD om slöja i skolan

SD om slöja i skolan

”Sverigedemokraternas kommunkonferens gick emot sin partiledning och fattade på lördagen beslut om att man vill förbjuda alla former av huvudbonader i skolornas klassrum. SD är sedan tidigare emot heltäckande slöjor i skolan och nu vill partiet förbjuda alla former av huvudbonader i klassrummen[…]

I debatten som föregick beslutet handlade det mycket om kepsar och om att visa respekt för läraren. Och tillräckligt många av ombuden lyssnade alltså på det örat, i stället för på sin partiledning.

– Jag har fortfarande inte riktigt smält vad vi faktiskt beslutat om. Vi får väl analysera det här i partistyrelsen. Slutligen är det ju så att partistyrelsen ska godkänna de beslut som fattas här, säger partiledaren Jimmie Åkesson efter omröstningen.

Andra beslut på kommunkonferensen var att Sverigedemokraterna vill införa dialekt som skolämne och ge gammeldansen en framträdande plats i kommunala kulturskolor.”

Själv anser jag att heltäckande ansiktsslöjor som Burkan inte ska vara tillåten i skolan av praktiska skäl. Vem som helst kan ju gömma sig bakom en sådan sak, och det är inte OK!

Slöjan är ytterst en frihetsfråga, men en svår sådan. Å ena sidan har vi religionsfriheten och föräldrarnas rätt att avgöra vad som är bäst för deras barn, å andra sidan har många av flickorna inte samtyckt till att bära slöja, de har med andra ord påtvingats religionen på ett sätt som den allra största majoriteten av svenska ungdomar med religiösa föräldrar inte har. (Och jag har en del erfarenhet av det, så jag vet vad jag talar om!) Detta gäller särskilt de yngre tonårsflickorna! Kepsar däremot borde inte vara OK, men det borde också vara upp till varje enskild rektor eller lärare att avgöra. Judisk manlig kippa innebär inga problem för någon!

Hur i hela fridens namn, och varför, ska man införa dialekt i skolan??? Vad är det meningen att man ska lära sig, och vad är syftet? Är det Sverigedemokraterna eller Skånepartiet som uttalat sig här? Att införa gammeldans på kulturskolor ser jag inget principiellt fel med! Men låt skolorna avgöra detta själva. Man kan underlätta för dem förstås, men det är nog med bidrag!

Vidare framgår av texten, att Jimmy Åkesson inte har kontroll över rörelsen, som heter Sverigedemokraterna.

Roger Klang, Lund den 26/10/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 3 juli, 2010 kl. 21:41

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: