Hem > Inrikespolitik > Systembolagets nollvision en lögn?

Systembolagets nollvision en lögn?

Hej Anitra Steen!

Jag undrar varför alkoholfria drycker, i alla fall öl, kostar minst lika mycket om inte mer på systembolaget, som alkoholhaltig öl? Är det inte meningen att ni ska motverka den höga alkoholkonsumtionen? I vanliga butiker finns det nästan aldrig alkoholfri öl och därför köper jag dem på systembolaget. Kan du inte tänka dig att sänka priset på dem, kanske till och med subventionera dem?

01/04/2006

Så såg ett brev, från mig till Anitra Sten, ut 2006. Nu har systembolaget återigen gått ut med intentionerna till nollvision av alkoholförsäljning. Så här står det på deras nya reklam:

”Fyllelogik.

Det är inte förgäves som du står ut med alkoholmonopolet. Om det avskaffades skulle de alkoholrelaterade problemen bli mycket större, menar forskarna.”

Om det nu är så, varför subventionerar de inte alkoholfritt vin och öl på systembolaget? Om inte Anitra Steen skärper sig så måste jag misstänka systembolaget för att vara bara ännu ett vinstdrivande företag (och ljugande med tanke på reklamen)! Hur ska man annars kunna förklara att alkoholfritt öl på systemet kostar lika mycket, eller mer, som vanlig starköl? Det finns ju trots allt ingen alkoholskatt på alkoholfria varor (fast tillverkningsprocessen blir antagligen längre). Men jag talar om en subventionering, bekostad av starkvaror!

Roger Klang, Lund den 22/10/2008

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: