Hem > Utrikespolitik > Thailand vs Kambodja, tempelområdet

Thailand vs Kambodja, tempelområdet

Till Carl Bildt!

”Spänningen har varit spänd i tempelområdet Preah Vihear de senaste veckorna. Enligt ett beslut från en internationell domstol tillhör templet Preah Vihear Kambodja. Men både Kambodja och Thailand gör anspråk på landområdet och konflikten har inte gått att lösa på diplomatisk väg.” Citat SvD.

Världen borde inse att oönskade konflikter kan uppträda i andra delar av världen än Afrika och mellanöstern! Kanske finns det en möjlighet för Sverige att medla i konflikten mellan Thailand och Kambodja? Vem ska annars göra det om inte en av Thailands mesta turistresenärländer? Det kan ha en lugnande effekt när det finns ett visst beroende av medlarlandet, som så ofta varit fallet när USA har medlat i konflikter! Fast det är förstås lite vi kan göra för att påverka turistresenärernas destinationsval.

Förvisso är skärmytslingar vanliga mellan många asiatiska länder, utan att det behöver innebära att fullskaliga krig blossar upp, men det skadar inte att låta UD kolla upp bakgrundsfakta och argumentationsgången i Thailand respektive Kambodja!

M.v.h. Roger Klang, Lund, den 17/10/2008

Annonser
 1. Johan Dahlberg
  6 november, 2008 kl. 09:47

  I like YOU

 2. 6 november, 2008 kl. 14:39

  What do you mean by that? I hope you mean it in a platonic way! Can you read and speak Swedish, so that I don´t have to write in English? Cause it is not appearent that you do speak Swedish, from only three cillabels which has no bearing to what I first wrote!

  Sincerely Roger Klang, Lund

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: