Hem > Inrikespolitik > Vem är ”våldet” i manifestation mot våldet?

Vem är ”våldet” i manifestation mot våldet?

Från SvD den 6/10/2008. Rubrik: ”Rödeby hoppas på en manifestation mot våldet”

”I Rödeby ska Helen Gustavsson ikväll tända två marschaller i mörkret på sin gård. Hon hoppas att hela byn gör likadant, som en manifestation mot våldet…”

Vem är denna ”våldet”? Vi borde göra något åt denna ”våldet”, sätta honom i finkan eller nå´t! ”Våldet” verkar vara en ytterst otrevlig person.

Naturligtvis ironiserar jag här. Men att åtgärda problemet innebär att man korrigerar personerna som ligger bakom våldet, och det innebär att gärningsmännen måste få avskräckande straff! Om inte avskräckande för just den våldsmannen som straffas, så i alla fall för andra som ännu inte begått samma brott.

I Sverige är det inte så idag. Det verkar snarare som om lagstiftarna och domstolarna pressar sitt ”samvete” till det yttersta bara för att klämma fram ett 3-årigt straff för en överfallsvåldtäkt. Överfallsvåldtäkter borde bestraffas med livstid utan chans till benådning som högst, och som minst 60 år i fängelse utan chans till benådning. I dessa fall finns det inga tvivel om skuld hos gärningsmännen, till skillnad från i kvinnosakskvinnornas favoriträttsobjekt – den först jakande kvinnan och sedan nekande. Eller om man så vill – den velande kvinnan.

En överfallsvåldtäktsman och/eller två eller flera gruppvåldtäktsmän förtjänar ingen nåd, utom att han/dem skonas till livet!

Jag läste också i en skånsk dagstidning att den före detta Hells Angels-ledaren Thomas Möller inkasserar 200 000 om året i sjukbidrag. Vänta nu här – när blev han sjuk? Sjuk i huvudet, ja! Han är idag bosatt i Sydafrika. Totalt har han en inkomst på 600 000 om året. Gratulerar Thomas! Vem var det som sade att brott inte lönar sig???

P.S. Thomas är fortfarande medlem i Hells Angels, om någon undrar.

Roger Klang, Lund den 06/10/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: