Hem > Inrikespolitik, Media > Subtil hjärntvätt mot barn i SR och SVT

Subtil hjärntvätt mot barn i SR och SVT

Alla vet eller kan förstå att det är viktigt hur man lägger upp inläggen eller frågorna, vad man tar med och vad man utelämnar i främst nyheterna och faktaprogram samt gästprogram där man frågar ut personer, för hur människor som ser på programmen ska ta emot informationen som delges.

Men man kan också vinkla ett nyhetsreportage enbart genom det sätt varpå man talar, och vad man betonar i rösternas satsmelodier i reportaget. Detta är mycket viktigt att komma ihåg, då det är det främsta vapen SVT och SR har i sin kamp mot borgerligheten! Vill man få någonting att framstå som ”normalt”, ett lovvärt initiativ (alt. lovvärd gruppering), så sjunger reportern satsmelodin på ett visst sätt, och tvärtom när det är önskvärt att det ska framgå att det är ett dåligt initiativ. Det är i sanning den bästa hjärntvätten mot barn och ungdomar!

Självklart kan man det, och gör det också i SVT:s fall, likaväl som i nätnyheterna på Russia Today. Det Finns En Anledning till att det nästan bara är högermänniskor som opponerar sig mot SR:s och SVT:s program och hävdar att de är politiskt vinklade! Själv är sextioåttarörelsens reliker och deras protogéer blasé på att försöka dölja sin starka politiska tillhörighet. De gör vad de gör, helt enkelt, ungefär som en familj som har öppen incest, efter ett tag räknar de med att alla i familjen gör detsamma, så varför dölja det?

Immigrantreportrar i nyhetsreportagen brukar ofta försöka imitera röstmelodin från etniska svenskar på SVT och SR i samma program, utan att egentligen förstå varför dessa pratar som de gör. Det blir bara dumt. Detta på grund utav att de då inte lokaliserar sig vare sig på vänster- eller högerkanten i den svenska politiken. De har i sådana fall en tredje lojalitet och en annan vy att se Sverige från – invandrarnas. (Förvisso delar sig även dessa upp i höger och vänster, eller snarare – liberal kvinnosyn eller fundamentalistisk kvinnosyn.) Följaktligen får dessa immigrantreportrar inte fortsätta med sin rapportering på nyset någon längre tid.

De enda sätten att komma tillrätta med problemet (SVT och SR skulle själva antagligen inte definiera det som ett problem) är att tvångsbanta SVT, eller se till så att organisationen i framtiden anställer känt högerfolk, till dess det väger lika. Jag menar inte att de anställda ska åsiktsregistreras, jag menar bara att SVT och SR har gjort just detta (anställt lokalt kända vänstermänniskor) sedan starten. Därför borde de med gott samvete kunna målsöka borgare som driver eller deltar i traditionella högerorganisationer, för anställning.

Fast jag är själv för en annan metod, höger som jag är! Rejäl tvångsbantning av det licensbelagda etermediet, trots att det sannolikt skulle innebära en vänsterinjektion för andra medier såsom privata TV-bolag. Det är min lösning! Det är en sak när kabel-TV och privatägda TV-bolag är partiska politiskt än när TV med samhällsintresse (i praktiken statlig TV eller ”folkhems-TV”) är det.

Är detta viktigt då? Enligt en av tidsskriften Contra:s textmässiga bidragsgivare, Fredrik Runebert, så är det, det. Han skrev i boken ”Vägen till könskrig” (den kan läsas på nätet, följ bara denna länk) följande:

”Ett samhälle uppstår inte i ett vakuum. Mänskligheten nollställs inte efter varje ny generation utan varje generation påverkas av den tidigare generationen.”

Jag håller helt och hållet med om det, det är viktigt att vi stoppar ren propaganda till barn och ungdomar via ”folkhems-TV”!
———————————————————————————————-
P.S. se Krister Renards bättre uttryckta kritik av Public Service här!

Roger Klang, Lund den 01/10/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: