Hem > Inrikespolitik, Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Sten Tolgfors vs Bo Pellnäs

Sten Tolgfors vs Bo Pellnäs

Sten Tolgfors har lagt om strategi tydligen. Han säger att försvarsbeslutet skjuts upp ett halvår, men om detta står det nada i regeringsbrevet, så rättare hade varit att säga –han saknar strategi. Med ett penndrag avfärdar han duktiga yrkesmän inom försvaret med att uttrycka sig så här; ”-Vi behöver en seriös analys av det som skett i Gerogien.”

Vad vi behöver är en seriös debatt! Att säga att vi behöver en seriös analys implicerar att den ende som kan och får göra en seriös analys som räknas, är Sten Tolgfors och hans skyddslingar (om han har några). Men det verkar mer som att den enda som inte är kapabel att göra en seriös analys är Sten Tolgfors, och några till i regeringen. Han vet mycket väl att jag och tankesmedjan Alliansen för ett Starkt Försvar, samt många andra, upptäckte Rysslands nya maktambitioner redan när de proklamerade det militära projektet med gasledningen, och kanske redan vid gisslantagningen i en skola i Beslan i september 2004 där Putin efter ett misslyckat räddningsförsök yttrade de berömda (för mig i alla fall) orden; ”Den som är svag blir slagen!” Kan man egentligen få en klarare och tydligare indikator? Direkt från potentatens egen mun tillråga på allt! Det är riktigt värdeladdade ord och enligt mig är dem Putins största misstag fram tills idag. Sten Tolgfors är därför antingen korkad, eller så vet han inte hur världen fungerar. Jag vet att han inte är korkad. Att han är pacifist är en starkt bidragande orsak till att han lyckats dra så felaktiga slutsatser under en så lång period. Men nu kanske det blir ändring äntligen? Fast jag skulle helst se att Tolgfors tog konsekvenserna av sitt misslyckande och avgick.

Anta att Tolgfors inte gör det, då skulle jag mest av allt vilja se att han ärar följande citat i SvD på nätet ”Pellnäs går över gränsen”

”-Han har också fel när han påstår att min syn är eller har varit att ”Sverige bäst försvaras i Afghanistan”. Tvärtom har jag sedan jag tillträdde talat om försvarsmaktens dubbla och sammanhängande uppgifter, att värna Sverige och att delta i insatser internationellt för att sprida fred och säkerhet.” slut citat Sten Tolgfors.

”Gotland måste försvaras” av Bo Pellnäs http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1693755.svd

”Omvändelse under galgen” av Bo Pellnäs http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1690483.svd

”Försvarsbeslut skjuts upp” av Sten Tolgfors http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1690085.svd

”Pellnäs går över gränsen” av Sten Tolgfors http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1692887.svd :

Roger Klang, Lund den 09/09/2008

Annonser
  1. Sven G Gustafsson
    9 september, 2008 kl. 20:29

    Bakom Sten Tolgfors finns förstås regeringens starke man Finansministern och även Statsministern. Tillsammans utgör detta triumvirat ett i allvarliga försvarssammanhang sorgligt blåögt beslutsorgan. Man får hoppas att den kunnige, äldre och mycket mer erfarne Carl Bildts inflytande idag stärkts av realiteternas spel. Det är väl för mycket begärt, men allvaret borde innebära att Tolgfors och Bildt byter departement!

  2. 10 september, 2008 kl. 08:35

    Du predikar till församlingen, du predikar till församlingen! Sten Tolgfors borde sparkas ur regeringen! Och Reinfeldt och Borg drar i trådarna i bakgrunden när allt skit träffar Tolgfors, utan att ta något eget ansvar, fortfarande liggandes i skyttegraven när Tolgfors attackerar det egna försvaret med bajonetten på, därför att Reinfeldt och Borg är bekväma. Jag ifrågasätter även Carl Bildts integritet, mannen fick ju sitt fina jobb av sin forna ärkerival.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: