Hem > Inrikespolitik, Media, Ryssland, Sveriges försvar > Sten Tolgfors, den liggande åttan

Sten Tolgfors, den liggande åttan

Till tankesmedjan Alliansen för ett Starkt Försvar och försvarsminister Sten Tolgfors!

Följande länk är ett svar på Wilhelm Agrells replik till Tolgfors i SvD den 29 augusti 2008: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1634165.svd

Citat 1. ”Agrell har rätt i att det politiska klimatet har förändrats i och med Rysslands krig i Georgien. Det påverkar många länder – på olika sätt…”

Citat 1 svar: Ja, alla utom Sverige, enligt dig Sten!

Citat 2 ”…De säkerhetspolitiska och militära förutsättningarna är inte de samma längs Rysslands västra respektive södra gränser. Mot denna bakgrund kan inte Ryssland utan fundamentala konsekvenser agera med samma medel mot väst som mot syd…”

Citat 2 svar: När ska Tolgfors sluta med sitt offentliga rabblande? För bara en månad sedan sade du, Tolgfors, att Ryssland inte var något militärt hot mot någon. Varför skulle vi lyssna på dina så kallade analyser längre över huvud taget? Nutidshistorien har visat att de inte är värda något! Det är vad tiden gör mot en dåre.

Citat 3 ”…Georgienkriget belyser ryskt tänkande och vilja att projicera makt i närområdet. Kontroll över energiflöden är en annan påtryckningsmetod som använts tidigare…”

Citat 3 svar: Det är alldeles riktigt, med betoning på ordet kontroll, vilket innebär kontroll över leveranser och militär bevakning över själva ledningen! Men du ser ändå inte hotet komma mot oss, med tanke på den ryska militära gasledningen i svensk ekonomisk zon, herr Tolgfors som aldrig besvarar ett brev ens med hjälp av sina sekreterare? Ja, ja, men jag är ju så överhopad av brev ju, svarar Tolgfors. Det beror på att ingen håller med dig!

Varför känns det som om ni i regeringen är oppositionen och inte alliansen?

Roger Klang, Lund den 29/08/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: