Hem > Utrikespolitik > Bloggsax

Bloggsax

Jag saxade något litet ur min favoritpersonlighet, förutom Per Persson i bandet Perssons pack, Krister Renards blogg (se länkar)! Det tål att läsas;

”…Pridefestivalen har timat och i år var temat ”Svenska Synden Bryter Gränser”. RFSL har tidigare uttryckt sitt stora missnöje med att det finns kristna (och andra med för den delen), som hävdar att vissa yttringar av sexualiteten rimligen måste betraktas som onormala. När kristna talar om ”synd” i sådana här sammanhang, brukar RFSL och alla politiskt korrekta människor gå i taket. ”Kränkning, kränkning” ropar man. Intressant att arrangörerna bakom Pride 2008 tydligen erkänner att de finns synd och att det finns gränser att bryta. Tvistefrågan ligger tydligen i var dessa gränser går, inte om de finns eller ej…”

”…I Mellanöstern är allt sig likt. För någon månad sedan lämnade Hizbollah tillbaka kropparna efter två israeliska soldater (jag har tidigare skrivit om detta här) i utbyte mot ett hundratal kroppar efter hizbollahsoldater som stupade i kriget sommaren 2006 plus att Israel frigav ett antal terrorister. Ända fram till det faktiska överlämnandet hävdade Hizbollah att de två israeliska soldaterna var i livet. De frigivna terroristerna hälsades som hjältar när de återvände till Libanon och firades med parader och fester. En av ”hjältarna” hade av en israelisk domstol dömts till livstids fängelse för att ha släpat iväg en pappa och dennes lilla dotter ned till stranden. Där sköt han pappan inför dotterns ögon och sedan krossade han den lilla flickans huvud med sin gevärskolv. Hjälte – jo jag tackar! Ett vidrigt stinkande ynk. Den som gör något sådant förtjänar inte ens att kallas människa!!! Och en kultur som firar en sjuk, barnamördande psykopat som hjälte, är en ond, depraverad kultur, som inte är värdig att räknas som en del av den mänskliga civilisationen. Visst begick också de allierade grymheter under andra världskriget. Men en sak är säker, en engelsk eller amerikansk soldat som hade begått liknande vidriga handlingar, skulle ha föraktats av i stort sett alla sina landsmän (förutom att han givetvis hade fått ett mycket långt fängelsestraff)…”

Tål att tänkas på, eller hur?

En sak bara; när en amerikansk soldat tillsammans med fyra andra soldater dömdes för att ha våldtagit en 14-årig irakisk flicka och sedan mördat henne, så fick han 100 år i militärfängelse. Han kan vara ute efter 10 år! Varför döma någon till 100 års fängelse om han kan komma ut efter 10 år? Det ska jag tala om för er, därför att straffet ska verka hårt, när det i själva verket är milt! De ansvariga domarna hoppas väl att brottet ska vara glömt i Irak om 10 år, förutom av flickans familj då, och då kan ”rackarungarna” slinka ur finkan. Man får inte glömma att militärfängelse inte är som andra fängelser i USA! Inget rumpknullande eller ”gängpolitik” och så.

Jag läste följande på en blogg kallad ”Creative Destruction” http://creativedestruction.wordpress.com/ om ett statement från högre ort, antagligen militär sådan. Det finns enligt mig ingen anledning att tvivla på att det verkligen sagts officiellt:

“We understand this is painful, confusing and disturbing, not only to the family who lost a loved one, but to the Iraqi people as a whole,” the two senior officials said in a written statement. “The loss of a family member can never be undone. The alleged events of that day are absolutely inexcusable and unacceptable behavior.”

Vad hände med den vanliga amerikanska jargongen när det handlar om våldtäktsmän och mördare? Det är en jargong med all rätt, men i det här fallet talar man om ”inexcusable and unacceptable behavior”. Det låter som om pojkarna bara behövde en tillrättavisning, när de borde få dödsstraff precis som alla andra sådana avskum, som får dödsstraff!

Det är just detta jag menar när jag säger att USA har förändrats (till det sämre) de sista fem åren! De har lämnat Gud. Jag är inte säker på att Krister Renard inser det?

Roger Klang, Lund den 21/08/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: