Hem > Ryssland > Georgiens krig är inte vårt krig!

Georgiens krig är inte vårt krig!

På sistone har utvecklingen tagit en negativ gång i gränslandet mellan Georgien och Sydossetien. Georgisk militär gick in i huvudstaden Tschinvali, vilket besvarades av Ryssland genom att de beordrade ryska soldater mot vad som utvecklades till att bli hårda strider.

Det är inte så att Georgien är den goda sidan i en konflikt mot Ryssland! Det är istället ett ömsesidigt tagande och givande av överträdelser gränsländerna emellan. Georgien visste vad dem äntrade, och de är inte försvarslösa.

Kriget handlar inte om rätt eller fel, och därför så anser jag inte att vi ska lägga våra händer emellan! Vi har heller inte råd att delta i varenda konflikt som blossar upp i världen. Vi behöver verkligen varenda man för vårt eget värnförsvar, och nu när vi har engagemang i Afghanistan blir vårt värnförsvar än svagare.

USA må tycka att Georgien är värt att försvara (förmodligen mest på grund av oljan), och Ryssland må tycka att det är värt att invadera (av samma anledning), men vi är ett litet land som kan tappa ur olja lite här och där. Det är både en styrka och en svaghet!

Huruvida jag stämmer in i protesterna mot Ryssland senare beror på vad som händer i regionen i framtiden. Vem vet, jag kanske till och med kan tänka mig att Sverige borde bidra med soldater i konflikten, framtiden är oviss. Men i dagsläget anser jag att Georgien har grävt egen grop!

Roger Klang, Lund den 09/08/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: