Hem > Sveriges försvar > P7 Revingehed, Skåne

P7 Revingehed, Skåne

Det vore ett misstag att lägga ner P7 i Revingehed utanför Lund. Det här är ett utdrag på vad man kunde läsa i SydSvenska Dagbladet den 7 augusti 2008:

http://sydsvenskan.se/skane/article354218/Nytt-hot-mot-Skanes-sista-stora-forband.html

”…Jan Pålsson säger att många saker talar för att P7 ska finnas kvar.
– Läggs P7 ner blir besparingarna små, understryker han och tillägger att P7 i dag utbildar Sveriges kostnadsmässigt billigaste soldater.

Så sent som i maj pekade Högkvarteret på en rad viktiga kriterier som måste uppfyllas av morgondagens utbildningsförband. Jan Pålsson menar att P7 uppfyller de flesta av dem.
– Vi har förmodligen de bästa förutsättningarna för militär utbildning, bland annat med god tillgång till övningsfält. Dessutom finns vi i en tätbefolkad region med bra möjligheter att rekrytera samtidigt som vi har nära till Lunds universitet.

Han understryker också att samarbetet med Räddningsverket i Revinge ger unika möjligheter till utveckling av skolverksamheten.

Även de militärstrategiska aspekterna har lyfts fram och Skåne är en av de prioriterade regionerna.
– Men lägger man ner P7 och F17 blir det långt till närmaste förband som är Ing2 i Eksjö, säger Jan Pålsson och tillägger att det kan bli ännu längre…”

Man skulle alltså lämna Skåne helt utan försvar. Jag tycker att man ska fråga sig själv om man i ”Sverige” vill att gränsen mot Danmark ska gå söder om Småland, eller om man vill ha vatten emellan! (Tänk på det innan ni trackar skåningar nästa gång! Hittills har vi tagit det med gott mod tycker jag.)

Följande hade jag med i min – mot min vilja – förkortade personvalskampanj, och handlar om ett litet urklipp i SydSvenskan jag läste:

”Det är inte sant att det inte finns en hotbild mot Sverige, i vilket fall som helst kan den uppstå mycket snabbt. Jag kan ge er ett exempel på den av socialdemokraterna förnekade verklighet Skåne befinner sig i. Sommaren 2004 stod det i SydSvenska Dagbladet att försvaret hade plockat upp en hjulförsedd farkost i kustvattnet här i Skåne, mellan Sverige och Danmark. Ingen ägare rapporterade sig vad jag vet. Notisen var ca 5 gånger 5 cm. Konklusionen man kan dra av upphittandet av denna farkost är att det inom den danska militären finns förberedelser för en invasion av åtminstone Skåne. Varför var ovanstående notis i SydSvenskan inte istället rätteligen en förstasidesnyhet? Jo, på grund av att socialdemokraterna invaggat Sverige i en falsk säkerhet! Vad danskarna fortfarande saknar är en stark, fientligt inställd statsminister, mot Sverige. En tänkbar kandidat som, om hon skulle bli statsminister, är dansk folkepartis ledare Pia Kjaersgaard. Hotet från Danmark kan komma mycket snabbt! Oftast karaktäriseras Sverige av nationalistiska danskar som ett ”lortlann”, hur låter det inför framtiden?…”

Antagligen så leker dem bara idag, men vad händer imorgon? Med deras Skåneeimperialistiska tänkande! Jag vill inte bli dansk! Jag skulle interneras för det första.

Roger Klang, Lund den 07/08/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: