Hem > Utrikespolitik > Kineserna censurerar internet under OS

Kineserna censurerar internet under OS

Kineserna har tidigare lovat att inte införa censur inför OS. Nu helt plötsligt tänker de inte hålla det löftet? Det är fel, men vad kan vi göra?

Vi kan ställa in vår OS-trupp, protestera, trasha regimen i politik och media. Eller så kan vi ha en dialog med kineserna, helst nu med en gång. Men vilket vi än väljer, så måste vi gå in för det med själ och hjärta!

Jag är fullt medveten om att många säger att man inte kan ha en dialog med en regim som den i Beijing, men vad är alternativet? Kina är komplext, på något sätt är folket en del av regimen men samtidigt är dem det inte. De tycks underkasta sig överhöghet, oavsett vad den står för eller vad den kostar dem. Den vanlige kinesiske mannen är förloraren! Partipamparna har råd med att hålla sig med ett harem av kvinnor medans den fattige landsbygdsmannen kan skatta sig verkligt lycklig om han lyckas få tag på en kvinna. Jag lider med den kinesiske landsbygdsmannen, eftersom en stor del av kvinnobristen i Kina kan skyllas på västvärlden! Det var vi som skanderade att världen skulle gå under om inte Kina regulerade befolkningsökningen, vilket ledde till ettbarnspolitiken. Vi i väst bör vara beredda att visa vår sympati på ett reellt sätt, tanke utan gärning har ingen mening! På något sätt måste vi ändra kvinnoströmmen från Kina till väst, till från väst till Kina, och går inte det så måste vi göra den sagda strömmen av människor till ”män i skor” på väg hit.

Jag vägrar att vara mot kineserna, som andra är mot oss svenskar, när man vet hur det känns! Detsamma gäller min syn på thailändarna och polackerna!

Roger Klang, Lund den 01/08/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: