Hem > Inrikespolitik, Sveriges försvar > Om Tolgfors Almedalstal

Om Tolgfors Almedalstal

Till tankesmedjan Alliansen för ett starkt försvar, ÖB och hkv!

”…Idag utgör insatsförbanden ungefär en tredjedel av insatsorganisationen. Det innebär att Sverige kan ha cirka 10 000 man tillgängliga inom ett år.

Övriga förband representerar 20 000 man – utav sammanlagt 30 000 man i insatsorganisationen, därtill kommer hemvärnets ytterligare 30 000. Det finns inga krav på att dessa övriga förband ska kunna sättas in samtidigt som insatsförbanden. Det finns inte heller några krav på vad de ska kunna göra, utan de utgör istället enbart grund för produktion av insatsförbanden…” Citat Sten Tolgfors, ur sitt Almedalstal. Kan läsas här: http://www.regeringen.se/sb/d/10172/a/108551

Tolgfors Skriver alltså bokstavligen i ett väl genomtänkt och skrivet tal märk väl; ”-Det finns inte heller några krav på vad de ska kunna göra, utan de utgör istället enbart grund för produktion av insatsförbanden” (Understrykning tillagd av Roger Klang.)

Så ser alltså han på vårt nödvärn! Betyder det att han enbart vill ha ett insatsförsvar? Han arbetar mot det i alla fall, så mycket vet jag/vi alla. Jag hoppas att han står för vad han har sagt! Förmodligen så blir han politiskt korrekt och slingrar sig, om frågan ställs av någon som folk lyssnar på och media citerar. Än så länge har ÖB garden uppe i alla fall. Jag vill bara påpeka det av Tolgfors skrivna ordet till ÖB och hkv, så att de kan dra fördel av det!

Roger Klang, Lund den 10/07/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: