Hem > Inrikespolitik, Sveriges försvar > Anders Borg är ingen borg!

Anders Borg är ingen borg!

Brev till Sten Tolgfors, Anders Borg, och tankesmedjan Alliansen för ett starkt försvar!

“There are people in the world so hungry, that God cannot appear to them except in the form of bread!” Citat Mahatma Gandhi. Tänk på det! Överlägset ordspråk, för han talade för Gud!

Varför blev det så tyst från Sten Tolgfors plötsligt? Varför dog debatten om försvaret? Putin räknade med att debatten skulle svalna eller dö vid en tidpunkt, redan när han proklamerade att Gasledningen skulle gå utanför Gotland och bevakas med militära styrkor. Det var därför som han inte delade ut informationen i småportioner längsmed tiden, utan utdelade snytingen med ett enda svepande slag. Det insåg jag redan i initialskedet av gasledningsdebatten. Putin och Medvedev håller en medvetet låg profil i gasledningsfrågan just nu. Men det finns heller ingen svensk i regeringen som är värd att bemötas.

Jag tror att vi försvarsvänner har vunnit debatten, vi är herre på täppan! Hade vi nu haft någon makt, suttit i riksdagen eller något, så hade vi börjat implementera vår politik. Men de flesta av oss är maktlösa, så försvarsfrågan får ligga och multna i någon mörk skog, som en död soldat ligger på ett slagfält i Ingermanland på Karelska näset. Däremot så debatteras den otillräckliga FRA-lagen. Otillräcklig är den, eftersom den är tandlös utan ett försvar som kan möta Ryssland!

Jag blev glad när jag ändå läste om Nordic Battleggroup i SvD idag den 08/07/2008 http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1441647.svd

Där skriver Nils Oskar Nilsson, ledamot av försvarsutskottet (m);

”…Bakgrunden till EU:s snabbinsatsstyrkor är till stor del världssamfundets oförmåga att agera under till exempel krigen på Balkan och folkmordet i Rwanda. Sverige och EU måste ha förmågan att agera snabbt om vi i framtiden skall kunna förhindra konflikter och folkmord.

EU har nu musklerna att om­sätta sina politiska ambitioner i praktiken. Blotta vetskapen om detta ger viktiga signaleffekter och kan stävja uppblossande oroshärdar.

Denna typ av snabbinsatsstyrkor är också en förmåga som efterfrågas av FN. NBG ökar därmed EU:s förmåga att snabbt kunna bistå FN i främjandet av fred och säkerhet i världen. Men det är viktigt att understryka att det fortfarande är Sveriges riksdag som i slutändan fattar beslut om att skicka svensk trupp utomlands. I detta utgör NBG inget undantag…”

Jag skulle själv vilja betona vad som sägs i det sista stycket mest, att det är Sveriges riksdag som beslutar i slutänden! Jag skulle vilja tona ner det andra stycket, att det är EU som har musklerna att omsätta sina politiska ambitioner i praktiken! Men som helhet har Nils Oskar Nilsson rätt. Jag är för ett starkt försvar, men jag är också för militära insatser av Sverige där vi behövs p.g.av att grundläggande mänskliga rättigheter våldförts av odjur! Jag vill åtminstone dubbla försvarets budget som helhet! För att kunna göra det så vill jag sänka antalet semesterdagar till max tre och en halv veckor på ett år för arbetande med senioritet, tre veckor för andra, för att kompensera de storföretag som måste beskattas extra. Ska man göra stora affärer i Sverige så bör man också bidra till vårt försvar! Att sänka antalet semesterdagar kommer att göra mycket för vår BNI, det är jag övertygad om. Det är dessutom en av de få saker, som våra korrumperade och internationellt sett hukande politiker kan bidra till på lika villkor som alla andra!

Ytterligare kompensation bör vara en skattesänkning för den duktiga företagspersonal som arbetar i landet. Företagen är oftast aktiebolag, så dessa bryr sig knappast om ifall de beskattas lågt. Det är människan, som vill ha kvar sina förmåner, inte aktiebolagen! Arbetsgivaravgiften bör ses över! Göran Perssons tvingande LSS-lag (Lagen om Särskilt stöd och Service) måste ut i kylan, så att kommunerna kan börja konkurrera med ekonomiska fördelar på lika villkor! Som det är nu så tvingas kommunerna att agera socialistiskt även om de är borgerliga, och det är inga småpengar för skattebetalarna vi talar om här!

Hur kommer det sig att ingen av våra regeringsrepresentanter ställer sig upp och gör sin röst hörd mot omvärlden, Borg? Ni klarar inte ens av det enklaste! Men ändå så inkasserar ni en närmast löjligt hög lön, trots att ni inte har gjort er förtjänta av den. Varför? Er höga lön borde vara en förtjänst för att ni riskerar era liv, typ JFK, Reagan eller Bush! De försvarsanställda riskerar ibland sina liv, för halva er lön eller mindre! Hur går den matematiken ihop? Du är en odugling Borg, men du kan åka ur regeringen lika fort som du dök upp! Dyker ner på försvaret, samtidigt som du är mild mot Perssons kvarlevande socialistiska politik. Vad är det? Det beror på att du är en medelmåtta utan kraft att avlägsna de forna socialdemokratiska ledarnas politiska prioriteringar! I dina tankar är du väl stor, men dessa fakta talar inte för dig, gör dem? Det enda du duger till är att åka gratisskjuts på andra länder som är beredda att försvara dig, i alla fall så tror du att de kommer att försvara dig. För dig är tydligen pacifism en moralisk hållning som enbart gäller svenskar. Jag har nyheter för dig, USA har tappat sin gloria och är inte längre beredda att försvara oss! Jag har misstänkt det sedan 2003 (men numera vet jag), jag bara väntar på att det ska gå upp för en vapenvägrande odugling som dig, för inte har du ”tänkandet” som Persson kallade det heller (det är därför som du är en medelmåtta). Något måste väl hända först. Hade jag fått bestämma när det redan är försent, så hade jag skickat ut dig beväpnad med en käpp till fronten, då kanske du hade insett att du begärde det omöjliga av de få som är kvar i försvarsmakten, och som verkligen är beredda att gjuta sitt blod för Sverige. Jag tror inte att du saknar modet att stå upp för Sverige, jag tror att du saknar integriteten, och jag vet att du saknar statsmannaegenskaperna. Med andra ord, du är en skitstövel med ett bra jobb! Att du har ett bra jobb är det enda som betyder någonting, för dig och din självkänsla, som får gå före allting annat, inklusive Sverige. Touche´, ditt drag Sherlock!

Men det värsta är att det inte finns ett enda parti som är värt att rösta på i det här landet längre! ”Den som inte är beredd att försvara sitt land finner sig snart vara utan kvinna, eller finner sig vara med en otrogen kvinna!” Varför tror du annars att världen har sådana motsättningar som den har, herr vapenvägrare? Politik är kvinnor, och kvinnor är nationalekonomi! Så ni i regeringen har mycket hor att se fram emot i era familjer! Den smäll som kommer att möta er och Sverige kommer att ha sin like endast i USA under tiden för den stora depressionen 1929. Detta kommer att vara din skuld, herr feminist, som världens genom tiderna värdelösaste finansminister!

Högaktningsfullt Roger Klang, Lund den 09/07/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: