Hem > Utrikespolitik > Är Berlusconis Italien ljusskyggt likt Putins och Medvedevs Ryssland?

Är Berlusconis Italien ljusskyggt likt Putins och Medvedevs Ryssland?

Jag såg på ett kort inslag om romerna i Italien, på Rapport. Kom det inte lägligt att italienska myndigheter börjar få upp ögonen för romernas svåra situation i Italien just nu, strax efter att ett uppmärksammat brott begåtts av en romsk man, och en intensiv ryktesspridning florerat om att en romsk kvinna försökt att begå barnarov?

Är det inte lustigt hur myndigheternas tvivelaktiga och plötsliga agerande med ett beslut om att ta fingeravtryck på de romska barnen, för deras eget bästa, sammanfaller med den italienska lynchmobbens agerande? Därför skulle jag vilja svara ja på rubriken, de gör en sak och säger en annan, precis som Vladimir Putin gjorde som president över Ryssland!

Italienarna säger att idén med att ta fingeravtryck på romska barn är till för barnens bästa, men det finns alltså skäl att tvivla. Vore det inte bättre om de försåg romerna med bajamajor och vatten först, så att romerna inte ska tvingas till att lämna sina exkrementer i fontäner och gränder? Den nya ”hjälpen” de får ger jag inte mycket för! Men det är klart, om de romska barnen i framtiden verkligen får gå i den allmänna skolan ”tack vare” fingeravtrycken som de lämnar, så må det vara hänt. Men det återstår fortfarande att se, vi håller korpgluggarna öppna! Är det för mycket begärt att Bildt uttalar sig i frågan? Om nu Anna Maria Corazza Bildt tillåter honom förstås!

Vad jag har förstått så skylls romerna för den stora sopansamlingen i Neapel också. Och jag som trodde att det berodde på sophanterarnas strejk, mitt dumma fån!

Roger Klang, Lund den 06/07/2008

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: