Hem > Miljö > Etanolbränslet, framtidens största storätare?

Etanolbränslet, framtidens största storätare?

Etanolbränsle i bilarna skulle rädda världen. Men i spåren av miljöpartiernas lobbyism kom istället undernäring och svält!

I dag kan man se vad som händer när miljöfrågorna släpps i händerna på idealister som världens miljökramare! Det som skulle bli räddningen för vår miljö har blivit en marginell skillnad miljömässigt*, men människor i tredje världen far illa av etanolproduktionen eftersom den förnekar folket sitt livsintag! (*Mycket skog skövlas för att kunna odla sockerrör, som i sin tur omvandlas till etanolbränsle.)

Låt de fria marknadskrafterna leda vägen för att bekämpa miljöföroreningar, det är det bästa verktyg vi har, och jag tror att globaliseringen är lösningen! Och låt politiker och massmedia fortsätta varna konsumenterna, för att uppnå en bättre värld! Det är där politiken har sin främsta uppgift – att uppmärksamma oss på problemen – genom media! Därefter är det upp till oss konsumenter om vi vill köpa ekologiskt och leva ekologiskt, och därmed driva fram miljövänliga produkter. Det är det som kallas för demokrati! Politikerna får gärna tro att de gör en skillnad med sina artificiella implementeringar av ”miljöförbättrande” åtgärder, och det gör dem kanske i ett fåtal fall, men ofta blir åtgärderna kontraproduktiva och fattigdomsskapande!

”Men tänk om folket inte vet sitt eget bästa?” kanske någon säger nu.

De allra flesta människor har god insikt i miljödebatten och effekterna av miljöförstöringen, inte bara i Sverige. Jag tror att de också har moralen att på egen hand handla därefter, om de har råd! Man ska komma ihåg att väderfenomenen inte kan förstås av någon forskare/meteorolog till fullo heller. Eller rättare sagt; det finns inga mätverktyg som kan samla in alla nödvändiga data om koldioxidutsläpp och väder, och sätta ihop detta till en fullständig hypotes bearbetningsbar i ett datorprogram. Allt för nyckfulla naturfenomen spelar roll när det handlar om klimatfrågan, även solen som inte låter sig förutspås. Därför krävs det inga specialkunskaper för att hålla sig informerad – det forskarna förstår, det förstår även vi, för här befinner vi oss på 1600-tals vetenskapsnivå.

Dessutom kan man inte jämföra den här frågan med t.ex. frågan om Sveriges EU-medlemskap, som är betydligt komplexare att sätta sig in i än frågan om det är ett faktum ifall man bidrar onödigt mycket till växthuseffekten om man kör onödigt mycket bil. Så i fallet med Sveriges EU-inträde visste kanske inte folket sitt eget bästa, utan vi tjänades bäst av att väl insatta proffs avgjorde frågan för oss. Men i fallet med klimatfrågan så vet folk sitt eget bästa! Därmed inte sagt att frågan om ett inträde i EMU bäst skulle avgöras av proffs. Nationalekonomi är ett minst lika komplext område att förutspå i, som växthusgasernas eventuella effekt på miljön.

Lars Bern, teologie doktor, f.d. vd för Svensk Metanolutvecklin bl.a., tycks oberoende av mig vara inne på samma linje som jag när det kommer till vem som bär ansvaret. Läs hans debattinlägg på Svenska Dagbladet Brännpunkt, den 27/04/2008

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1184905.svd

Roger Klang, Lund 28/04/2008

Annonser
Kategorier:Miljö
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: