Hem > Uncategorized > Krister Renard, friskolan och skolverket

Krister Renard, friskolan och skolverket

”…Även om man i skolans skyddade värld maskerar dåliga studieresultat genom att sänka kraven, kan man inte lura verkligheten. Frågan är vad samhället på sikt vinner på att sänka kraven. Medborgarnas verkliga kunnande är ju samhällets kapital. Vita mössor skapar inte välstånd, kunskaper skapar välstånd! Skolverkets generaldirektör Mats Ekholm menade att orsaken till att så många elever underkändes var skolornas bristande ekonomiska resurser (eftersom de dåliga resultaten definitionsmässigt inte kan bero på Skolverkets styrdokument, måste det finnas någon annan förklaring, som inte Skolverket kan lastas för — t ex skolornas ekonomi). Men om nu Mats Ekholm har rätt, så skulle friskolorna ha sämre resultat än vad de kommunala skolorna har, eftersom dessa har ännu sämre resurser (deras elever får normalt inte full skolpeng)…”

 

”…Även om nu inte Skolverket ytterst sett kan lastas för alla skolproblemen, så verkar denna myndighet närmast handlingsförlamad. De flesta åtgärder man föreslår är inte bara kraftlösa, de är närmast obegripliga. Skolverkets förföljelser av de kristna friskolorna i Sverige, verkar i ljuset av ovanstående fullständigt absurda. På dessa skolor har man precis det som de flesta föräldrar längtar efter för sina barn. Det verkar som Skolverkets ledning tycks tro att det är de kristna friskolorna som är problemet i samhället. Upp- och nedvända världen kan man säga. Hur skulle stängandet av alla kristna skolor kunna skapa en bättre kommunal skola? Kanske är det i stället så att den kommunala skolan har något att lära av de kristna skolorna. T ex att moral och etik är synnerligen viktiga frågor för unga människor. Att unga människor behöver något att tro på. Att tron på absolut rätt och absolut fel är något som hjälper ungdomar. Skolverket uppvisar en anmärkningsvärd oduglighet, enligt min mening, och borde snarast läggas ner, för att sedan ersättas av en myndighet, där man anställer de duktigaste lärarna för att forma den svenska skolan. De politruker och politiska ideologer som idag tycks bestämma riktlinjerna på Skolverket, och som ligger bakom dagens svenska skola, borde snarast försvinna ut i glömskans hav. Eller också så kunde de börja jobba som högstadielärare i någon Stockholmsförort. Kanske skulle de då efter en tid vara beredda att revidera sina pedagogiska flumteorier.”

 

Det är inte jag som har skrivit ovanstående, det är Krister Renard, den skärptaste kille förutom mig själv, som jag vet om! Läs mer på http://www.gluefox.com/kontr/skola.shtm

 

Nu skall skolverket, denna politiska organisation (rent objektivt sett), utreda hur friskolorna kan ge så höga betyg till sina elever? (Det är tydligt att de siktar in sig på de religiösa friskolorna.) Ja, hur kan egentligen de religiösa friskolorna ge så höga betyg till sina elever? Disciplinerar inte lärarna sina elever? Är eleverna inte självdisciplinerade? Vad menar jag, det var ju inte det frågan handlade om?! Jo, det är precis vad skolverket måste mena vara fallet! Hurdå? Jo, det är den enda anledningen till underachievment (för att använda ett engelskt uttryck när det saknas ett bra svenskt) bland en elevgrupp att prestera sämre än vad de får betyg för (i annat fall skulle de vara dummare än genomsnittsstudenten i Sverige, men alla vet att självdisciplinen bland eleverna är högre i friskolorna, än bland eleverna i kommunala skolor, och att de studerar mer och effektivare än sina bröder i de kommunala skolorna). Även skolverket vet detta, det är därför som de är politiska, för de vill bara förbjuda religiösa friskolor! Där av påståendet från skolverkets sida att någonting är fel i friskolan. Vad försöker skolverket egentligen åstadkomma med det här, ännu ett i raden av påhopp, vill de förstöra de kristna ungdomarnas liv genom att de skall få sämre betyg än de förtjänar?? De har varit på friskolorna från början med det ena uppenbara bullshitargumentet efter det andra, och ofta har samma argument använts flera gånger, men fäktats tillbaka med logiska argument gång efter annan.

 

Nu vill alltså skolverket ge sig på de religiösa friskolelärarnas integritet och karaktär genom att anklaga dem för att sätta för höga betyg, för att komma åt de religiösa friskolorna som institution! Varför skulle lärarna göra det? Vad har de att tjäna på det? Skolverket vill sätta blåslampan på individerna i fakulteten, och Krister Renard skulle kalla detta för ondska! Jag vill inte kalla dem för onda, själv, men de är på god väg mot fördömelse eftersom de inte är rättfärdiga och rättvisa, men på sin höjd likgiltiga för borgerliga (och det är här det kniper) kristna människors samma rättigheter! Om inte annat så tvingar de Krister Renard och andra människor i Livets Ord och andra kyrkor, att fördöma dessa såkallade medmänniskor inom skolverket, då dessa kyrkor är i starkt underläge gentemot, och trakasserade av de starkt politiska humanisterna. Skolverket är som en stor mobbare, som mobbar den lilla killen!!! Men den lilla killen har en riddare i Krister Renard, mannen som kan brotta ner alla andra intressenter, med det skrivna ordet, och det vet dem! Han är tung, den där Krister! De önskar honom säkert död?

 

Roger Klang, Lund den 06/04/2008

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: