Hem > Uncategorized > Situationen i Afrika är monstruös!

Situationen i Afrika är monstruös!

12 000 Darfurier flyr till Tcad meddelar FN:s flyktingkommissariat UNHCR.  ”Flyktingarna har sökt sig till regionen Birak i sydöstra Tcad efter att i fredags och lördags ha blivit angripna av den sudanesiska armén och dess allierade milis Janjawid. Rebeller i Darfur varnar FN:s och Afrikanska unionens gemensamma fredsstyrka Unamid för att ta sig till det angripna området.” Källa: TT-AFP. 

Den Sudanesiska armén och Janjawid skjuter från höften. Vilket löje, så professionella soldater är dem! Dem ska inte tro att de får bete sig hur som helst och i hemlighet, mot civila afrikanska barn, kvinnor och män. Deras hot skrämmer inte ens den lilla staten Lichtenstein. Jag skulle tippa på att det går mellan 15-25 sudanesiska regeringssoldater och Janjawider på varje europeisk soldat, i antalet döda, vid en eventuell sammandrabbning.  

I en känd sammandrabbning en gång mellan spanska conquistadorer och indianerna i det som idag är landet mexico, så slaktade (besegrade) 50 conquistadorer 2000 indianer. Så min siffra kan definitivt komma på skam, och förvandlas till rent sagolika segersiffror för FN ifall de tvingas att försvara sig. Det är Janjawid som skall akta sig! 

Om vi ändå hade insyn i Somalia! Det som händer där är om möjligt ännu värre än i Darfur. Det visar på svårigheterna att genomföra FN-projekt i Afrika. Jag har ingen lösning på problemet. 

12/02/2008 Roger Klang, Lund

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: