Hem > Inrikespolitik > Lite inrikespolitik

Lite inrikespolitik

Jag har många idéer inom inrikespolitiken också. Här är två: Om vi skall sälja ut det statliga Vin&Sprit till fria bolag, så borde vi samtidigt släppa vin, öl och spritförsäljningen fri så att minsta butik med licens får lov att sälja starka alkoholdrycker. Det finns inte en god anledning att låta ett multinationellt företag styra alkoholpolitiken i Sverige. För det är de facto precis vad som händer i så fall. Det enda godtagbara andra alternativet är att behålla Vin&Sprit statligt.  

Jag tycker själv att vi skall tillåta större butiker med en speciell licens, att sälja alkohol till myndiga personer över 20. Det kan faktiskt hjälpa näringslivet om vi tillåter det, eftersom mindre butiker kommer at sträva efter att bli större, i alla fall till en del. 

Att polisen hämtar skolbarn som skolkar, till skolan, som det har pratats om den senaste tiden, bör bara användas när barnen berövas sin skolgång av föräldrarna. Också när man misstänker att det är så bör polis få behörighet att knacka på dörren hemma hos föräldrarna, för att hämta barnen till skolan. Men det bör också bli straffbart att beröva sina barn skolgång! Annars så skulle polisen få stå utanför dörren varje dag utan att det leder till förändringar, polisen har bättre saker att göra. Om vi gör så, så inte bara kommer barnen till skolan, vi förhindrar sharialagar från att råda i Sverige också. 

12/02/2008 Roger Klang, Lund

Annonser
Kategorier:Inrikespolitik Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: