Hem > Waterboarding > Waterboarding

Waterboarding

Har ni varit inne och tittat på You tube någonting? Jag hittade två videor med rubrikerna waterboarding instructions samt waterboarding demonstration, under News&Politics. På videon waterboarding instructions torterar två amerikanska soldater en fånge medan glättig musik spelas, som om det vore en lättare komedi som spelades upp. Eftersom det är en instruktionsvideo för soldater på Guantanamo så är det med all sannolikhet autentisk tortyr vi får se. När en av ”förhörsledarna” börjar hälla vatten över fångens ansikte så tar instruktionsledaren en klunk vatten, demonstrativt. Det här förhöret slutar med att den torterade dör. Förhörspersonen avslutar med de ironiska orden ”maybe he didn´t know anything”, och därför så tror jag att förhörsledarna avrättade honom medvetet, för komedin i det hela. De tog en mindre viktig fånge (eller möjligen den uppstudsigaste fången) och gjorde ett exempel av honom. De har ju gjort det några gånger och vet hur mycket människor tål och när man måste sluta för att inte fången ska dö. Bland annat så sade utbildningsinstruktören att förhörsledarna var som mest framgångsrika efter att fångens blåsa och ändtarm släppt i muskulaturen, då var han mogen för förhör.

Så här sade han ordagrant om det fenomenet: The smell of victory, is the smell of excrements! Ska man göra en instruktionsvideo så ska man inte hålla igen.

Jag har sett en människa som dog av långsam kvävning i levande livet också, min egen far, så jag vet hur en död människa ser ut precis när han dött. Det verkar som om jag har sett en äkta snuffmovie med andra ord. Det var inte simulerad drunkning jag såg på videon, det var drunkning! I simulerad drunkning överlever man. Den som förespråkar waterboarding i Guantanamo Bay, Abu Graib eller någonstans i världen efter att ha sett dessa två videos, kan inte vara min vän! Inte bara för själva tortyren, utan också för den amerikanske instruktörens och förhörsledarnas attityd till mordet vi fick se. Hade det varit fallet att jag kan bli vän med människor som begår brott mot mänskligheten (de torterade är skyldiga, men det är fångarna i Iran också – skyldiga till något), så hade jag kunnat bli vän med Putin eller Ahmadinejad, det hade ju inte funnits något som hindrade mig då. Jag har inga invändningar mot att USA är patriotiskt. Att få känna patriotism är en mänsklig rättighet, men tortyr är det inte, varken att ge eller ta. Jag förväntar mig mer av Amerika än av t.ex. Ryssland. En nations storhet beror inte på hur folket ser på landet, den beror på hur Gud ser på folket! Se videon innan USA:s regering ser till att den blir avlägsnad från You tube, den var ju ”classified”!

Bush talar om evildoers. Han är själv en evildoer! Bush skulle antagligen kontra med att säga att jag är en ”lefty”, om han kände till om mig. Men vi vet att USA:s bundsförvanter i stora delar av världen traditionellt oftast är leftys, i Iran, Sudan, i stort sett i hela Afrika. I det före detta östblocket har USA:s bundsförvanter traditionellt varit liberaler. Så demokraterna i USA kan vara mina bundsförvanter, det gör inte mig mer vänster! Alla som slåss mot en ond statsdespot är mina bundsförvanter. [Has it come to that, do I consider Bush an evildoer? Yes, I´m afraid so! Darned this internet I recently installed.] Ehuru, jag anser inte att det var fel av Amerika att avlägsna talibanerna från makten i Afghanistan, eller Saddam Hussein i Irak. Men det var i den vevan USA befriade Irak, som folket började gå vilse i USA, för plötsligt var Irak och Afghanistan inte längre befrielsekrig, det var en hämnd. Det kan bli så. Jag hoppas att förenta Staterna inte förblir förenta. De som är bra måste separera sig från de onda, om inte de onda bättrar sig. Efter att ha sett snuffmovien på Youtube flera gånger (eftersom jag var tvungen att skriva om den så var jag tvungen att se om den några gånger), så inser jag att det är avtrubbande. Ser och hör man den tillräckligt många gånger så blir man blasé. Därför tror jag att amerikanarna inte är medvetna om den ondskans väg de har valt, de bara halkade in på den vägen på ett bananskal. Men nånstans, ändå, hade de inte härdat sina hjärtan så skulle de sett sina irrvägar likaväl som Ahmadinejad, eller Putin har möjlighet att göra det. Det är ju ett av Bush´s kännetecken att han anser att skurkstater vet att de gör ont, det är själva pudelns kärna i uttrycket ”evildoers”. Nu inser han plötsligt inte själv att han är en evildoer. Före jag såg den här instruktionsvideon så var min motvilja mot tortyren i Guantanamo bara en ”gut feeling”, nu är motviljan djupt rotad i mig.

Argumenten går; terroristerna har förverkat sin rätt att behandlas enligt Geneve-konventionen. Ja, det har dem. Men jasägarna till waterboarding har förverkat sin rätt att behandlas som välsignade av Gud! Det handlar inte om vem som gör vad mot vem, det handlar om vem som gör det. Jag spår ett förlorat amerikanskt inflytande över Europa och Sydostasien/Japan, över tiden. Det var nämligen godheten hos det amerikanska folket som tilltalade oss, åtminstone för människor som jag. Jag hoppas bara att mina nordamerikanska vänner förblir rättfärdiga, samt tar det här inlägget med gott mod och framförhållning(*).

(*)Framförhållning = Planering som tar hänsyn till förutsedd framtida situation som om den redan vore aktuell. (Enligt svensk ordbok och svensk uppslagsbok.)

Vi bör undersöka möjligheterna att göra oss oberoende av energi från Ryssland, och teknik från USA. Vårt framtida behov av teknik kan komma från Japan, och kanske Kina. Kina är än så länge inte särskilt salongsfähigt, men de går åt rätt håll i alla fall. Frankrike är också en tänkbar kandidat för vårt teknikberoende. Det kan tyckas att, att byta från beroendet av en ond regim till en annan (Kinas), är meningslöst. Ja, men Kina går åt rätt håll, enpartistat eller inte, och i alla fall delar av USA strävar åt fel håll. Vi är ju dessutom redan beroende av Kina likaväl som av något annat stort land idag. USA har dessutom en stor influens på Sverige idag, som varken Kina, Japan eller Frankrike har, så det är sunt av oss att frigöra oss från ett alltmer fundamentalistiskt USA. Bush och USA har ju dessutom en viss läggning åt det introverta, milt sagt (utom i krigförings- och säkerhetsfrågan), de ser oss knappt.

USA har fört många krig, men aldrig någonsin har de förespråkat tortyr med utgångspunkt från vita huset. Att kriget denna gång hotar att föras, och har förts (9/11), på amerikansk mark är ingen ursäkt (men det är ett argument, märk väl, det kan man inte ta ifrån Bush) för ”condoned torture” i amerikanska fängelser för olagliga kombattanter . Om det är så att det är det faktum, att inga krig förts på amerikansk mark mot civila Amerikaner sedan frihetskriget, som är den enda anledningen till deras välmenande Gudstro, så är den tydligen inte speciellt stark på sina håll.

Jag vill inte citera skrifterna, för det vore att blanda ihop politik och religion. Men att säga att något är ont, eller gott kan alla göra. Jag tänker dock inte förneka Gud! Till de utvalda individer som sett beviset på Guds existens säger jag ; Jag är nyckelpigan (eller en av dem?) som drar dödskallen, det kan jag vara säker på, men ni får ta mig på mitt ord – än så länge!

Roger Klang, Lund 20/11/2007

Annonser
Kategorier:Waterboarding Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: