Hem > Ryssland > Putin, schakalerna, och ambassaderna

Putin, schakalerna, och ambassaderna

225px-putin_nato_pullout1.jpgDen 22/11 sade Putin till det ryska folket: ”Olyckligtvis finns det människor i vårt land som beter sig som schakaler utanför de utländska ambassaderna [de västliga antar jag då]. De räknar med utländsk finansiering. Dessa människor vill ha ett Ryssland som är svagt och sjukt, ett vilset och splittrat samhälle.”

När Putin säger ”ett Ryssland som är svagt och sjukt” och ”ett vilset och splittrat samhälle”, menar han då typ ett samhälle som USA? Ett samhälle som vann det kalla kriget och försatte CCCP och Ryssland i Banko Rotto? Menar hen ett samhälle, som vunnit så många forna öststater över på sin sida efter murens fall? Menar han ett samhälle som är ett av de rikaste i världen, sett i BNI?

När skall Putin sluta att dra åt tumskruvarna på minoritetsoppositionen? Ser han inte att det faktum att folk hänger utanför ambassaderna, är sista steget innan folk flyr landet? Han håller på att krossa oppositionen genom att tillåta mord på kända oppositionella, fängslanden och inskränkningar för vanliga människor som demonstrerar, och privata bolagsägare! Den dagen oppositionen kollapsar är det slut med Ryssland som ett kvartsdemokratiskt land. Putin kan bara inte lägga band på sig, han tänker att; bara vi kontrollerar televisionen, så kommer jag att slippa den här vreden. Eller; bara vi kontrollerar oljebolagen, så blir allt OK. Men det blir det inte! Det spelar ingen roll hur mycket han kontrollerar, inte ens om det är mödomen på alla ogifta ryska flickor. Det drar honom bara längre ned i mörkret. Vare sig man är höger eller vänster, så kräver en demokrati opposition för att uppnå eller bibehålla välstånd i landet. Bush har lite av samma saker för sig, även om man inte kan jämföra de två. Bush bryter mot Genevekonventionen och condones torture (märk väl – det gör inte Putin – inte i det öppna i alla fall). Just nu har Bush också övertaget över oppositionen i USA, men den är långt ifrån död än. Putin har mer än överhanden över sin opposition – och som han behandlar dem! Den ene agerar främst mot de yttre hoten – islamisterna. Den andre gör ont mot sitt eget folk, som traditionen är i Ryssland. Ryssland är en kontrollstat, precis som Iran.

Det blir bara lägre och lägre till taket i Putins Ryssland. Toleransen minskar i Ryssland, men Putins vrede och kontrollbehov gör det inte, hur kan det vara? Det är någonting Putin borde fundera över innan han drar med sig sitt land djupare ner i avgrunden!

Roger Klang, Lund 25/11/2007

Annonser
Kategorier:Ryssland Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: